Nie wiem co to są "nie małe ilości" według Pani. Jednakże nadmiar jednego składnika nigdy nie jest dobry. Polecam zróżnicować dietę i wprowadzić do niej różne warzywa, najlepiej codziennie spożywać warzywa i owoce różnokolorowe. Co więcej ważny jest również sposób przygotowywania. Jeżeli smaży Pani cebulę to z pewnością nie jest to dobry nawyk.
Witam Panią,
Powinna Pani zachować pewien umiar. Rzeczywiście cebula jest produktem ciężkostrawnym i zbyt duże jej ilości mogą obciążać przewód pokarmowy.
Zalecam zróżnicowaną dietę i rozsądek.
Pozdrawiam
Mgr Joanna Wasiluk
Dietetyk
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Skutki spożywania nadmiernej ilości cebuli – odpowiada Mgr inż. Justyna Antoszczyszyn
- Codzienne jedzenie jajej – odpowiada Mgr Justyna Luty
- Czy picie alkoholu w białaczce włochatokomórkowej szkodzi? – odpowiada Lek. Agnieszka Barchnicka
- Codzienne spożywanie ortopestu plamistego – odpowiada Mgr Martyna GorczyĹska
- Czy śledzie można spożywać codziennie? – odpowiada Dr inż. Katarzyna Kowalcze
- Codzienne spożywanie jednej papryczki chili – odpowiada Mgr Paulina Szczechowicz
- Czy można spożywać smażone śniadania? – odpowiada Mgr Ewelina Kozłowska
- Owoce i warzywa w diecie przy raku wątroby – odpowiada Dr n. med. Aneta Kościołek
- Wpływ czosnku na wątrobę – odpowiada Mgr Joanna Wardenga
- Dieta lekkostrawna a spożywanie warzyw – odpowiada Mgr Aleksandra Józwik
artykuły
Czerwone mięso to "złodziej" zdrowia? Oto co mówią badania
A co jeśli czerwone mięso wcale nie jest takim "zł
Karkówka - tłuste, ale zaskakująco wartościowe mięso
Karkówka uchodzi za mięso tłuste i ciężkostrawne,
Zgaga - co jeść, a czego unikać?
Co to jest zgaga? Zgaga to nieprzyjemna dolegliwo