Zapytaj lekarza

7 4 0 , 5 9 2

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać

Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.

Oczywiście, że kobieta chora na astmę może zajść w ciąże i urodzić zdrowe dziecko. Nie rozumiem tylko jaki jest sposób pani leczenia. Jakie zastrzyki pani dostaje? Generalnie nie stosuje się żądnych iniekcji w astmie oskrzelowej. Leczenie polega na stosowaniu wziewnym leków sterydowych i leków rozszerzających oskrzela w taki sposób żeby nie było żadnych napadów duszności. Jeśli regułą jest, że u pani pojawiają się ataki duszności to znaczy, za astma jest źle kontrolowana,a tym samym źle leczona. Proszę zmienić lekarza lub sposób leczenia, ewentualnie jedno i drugie.

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy