Czy takie wyniki i wymienione objawy są oznaką anemii?

Witam, jestem kobietą i mam 25 lat. Zrobiłam ostatnio badanie krwi które wyszło następująco: neutrofile 29,3% (34-71,1), eozynofile 6,1% (0,7-5,8), IG 2,20% (0-0,5), hemoglobina 10,1 g/dl (11,2-15,7), hematokryt 32,3% (34,1-44,9), MCV 74,4 fl (79,4-94,8), MCH 23,3 pg (25,6-32,2), MCHC 31,1 g/dl (32,2-35,5), RDW-CV 17,2% (11,7-14,4), PDW 16,7 fl (9,8-16,2), PCT 0,40% (0,17-0,38. Jestem dodatkowo cały czas senna i osłabiona, brakuje mi energii, jest mi zimno, mam problemy z koncentracją, częste bóle głowy, oraz bladość skóry. Czy te wyniki i wymienione objawy są oznaką anemii czy może być to coś poważniejszego? Byłabym bardzo wdzięczna za jakąkolwiek informacje. Z góry bardzo dziękuję
KOBIETA, 25 LAT ponad rok temu

Badania krwi - granulocyty

Granulocyty to rodzaj leukocytów, czyli białych krwinek. Chronią nasz organizm przed drobnoustrojami. Dowiedz się więcej szczegółów o granulocytach i dowiedz się jak analizować wyniki badań.

Objawy mogą być związane z anemią : " stem dodatkowo cały czas senna i osłabiona, brakuje mi energii, jest mi zimno, mam problemy z koncentracją, częste bóle głowy, oraz bladość skóry. Czy te wyniki i wymienione objawy są oznaką anemii czy może być to coś poważniejszego? >>>" '

PRZYCZYNY ANEMII??? OSŁABIENIA ??? . KONIECZNE BADANIE I PEŁNY Wywiad!!! Konieczna pełna konsultacja, wywiad, badanie, ocena neurologiczna psychologiczna; przejrzenie wyników badań ; NAJWAŻNIEJSZY PACJENT , jego stan fizyczny, psychiczny, samopoczucie ...., jaki nastrój, Jakie leki / wszystkie! ? Jaki tryb życia, pracy; dźwiganie, praca stojąca, monotonna w pochyleniu; Nadwaga i brak ruchu sprzyjają dyskopatii; Jaka praca, sen; nawyki ; sporty ?? Jaka aktywność, obowiązki, warunki życia ?? Jakie stresy? Jakie obciążenia rodzinne ?? Możliwa też VIDEOKONSULTACJA zawsze trochę lepszy obraz Pacjenta Pozdrawiam i zapraszam

Specjalista neurolog. Ekspertka w dziedzinie leczenia migreny oraz przewlekłego bólu głowy.
0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty