Przypadkowe odkrycie na temat właściwości dzikiej róży

Redakcja abcZdrowie
82 poziom zaufania

Witamy serdecznie,

wiele cennych substancji chemicznych znajduje się w roślinach w postaci związków chemicznych, które mogą być skutecznie wyekstrahowane przez ciepłą lub zimną wodę podczas parzenia. Ten proces umożliwia uzyskanie większej ilości aktywnych składników z rośliny niż poprzez spożywanie sypkiego zioła.

Parzenie ziół wodą pozwala na przeniesienie ich aktywnych składników do naparu, który można łatwo wypić. Dla wielu ludzi picie naparu ziołowego jest bardziej przyjemne i łatwiejsze. Dodatkowo dochodzi tutaj również aspekt psychologiczny, ponieważ przy piciu gorących naparów można się lepiej zrelaksować.

Więcej informacji na podany temat można znaleźć w treściach, do których odsyłam poniżej:

https://portal.abczdrowie.pl/ziola-na-rozne-dolegliwosci

Przypominamy, że udzielane informacje stanowią jedynie informację poglądową. W celu uzyskania diagnozy oraz zaplanowania leczenia, prosimy o zasięgnięcie osobistej porady lekarskiej.

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty