Zapytaj lekarza

7 3 6 , 4 9 6

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Guzek tarczycy a prawidłowe wyniki badań

Guzek tarczycy a prawidłowe wyniki badań! Witam!Ostatnio bardzo żle się czuję, jestem badzo osłabiona, miewam zasłabnięcia,mam takie miękkie nogi, przyspieszony oddech, trzęsie mi sie ciało, mam bardzo silne uderzenia gorąc(kilka w ciągu godziny) , uderzenia najbardziej czuję w głowie. Byłam u ginekologa, najpierw dostałam tabletki ziołoe,które niewiele pomogły, po kolejnej wizycie ginekolog przepisał mi plasterki hormonalne,alemiałam po nichciągłe krwawienia i je odstawiłam. Po kolejnej wizycie lekarz stwierdził,że ginekologicznie jest wszystko ok i nie przepisał mi nic. Uderzenaia gorąc w gowie nadal mam z taką samą częstotliowścią. W między czasie przyplątało mi się zapalnie rozcięgna podeszwowego, z którym długo walczę. Najpierw lekarka rodzinna przepisyła mi tableki i kazał chodzić na zabiegi,potem skierowała do ortopedy, który zrobił mi cztery zastrzyki z diprohostu, nie pomogło to za wile więc zmieniłam ortopedę, Maiał zabieg wstrzyknięcia osocza (prp) i leczę sie dalej. W między czasie maiałm bardzo silne zasłabnięcie i mąz wzywała karetkę. Znowu trafiłam do lekarza rodzinnego, wynieki krwi dobre, ekg prawidłowe. Kazała mi jeszcze zrobić usg tarczycy. Na usg wyszedł guzek i lkarz wykonujący to badanie troche mnie nastaszył i kazał szybko wrócić z badaniam do lekarki rodzinnej. lekarka swierdziła ,że takie guzki to ma połowa społeczeńtwa i dała mi skierowanie do psychiatry. Czy ze mna jest faktycznie coś nie tak??? wyniki badań: TSH 1,944 norma 0,38-5,33, FT3- 3,77 norma 2,5-4,3, FT4- 0,93 norma 0,65-1,48, Anty TG <0,9 norma 0-4, Anty TPO-1,7 norma 0-9 usg- płat prawy mm: 14x22x56, płat lewy 14x20x50 w biegunie lewym górnym guzek o niejednorodnym, nieco obniżonym echu średnicy 11mm, w części środkowej guzek o obnizonym echu średnicy 3mm, cieś n tarczycy 3mm proszę o odpowiedź...pozdrawiam Elżbieta
KOBIETA, 51 LAT ponad rok temu

Hormony a zachowanie

Lek. Tomasz Budlewski
79 poziom zaufania

konieczna wizyta u specjalisty endokrynologa i jego opinia będzie wiążąca oraz określi konieczność wykonywania biopsji guzka

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy