Zapytaj lekarza

7 4 0 , 5 0 2

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Jak leczyć tężyczkę u 27-latki?

Dobry wieczór, mam 27 lat, choruję na tężyczkę, oraz mam hipercholesterolemię. Od kilku lat mam podwyższony poziom żelaza ponad normę, a kwasu foliowego 3,5 (przedział 3,10 - 20). Trójglicerydy są u mnie prawie na maks. Wciąż źle się czuję, pomimo zażywania witamin. Odżywiam się normalnie, jem wszystko i normalne posiłki. Dodatkowo APTT 43 (25-37), ferrytyna 30 (13-150), wysycenie transferyny 50 (20-45), a B12 241 (187-883) Co mogą oznaczać takie wyniki i co mogę dalej z tym zrobić? Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.
KOBIETA, 27 LAT ponad rok temu

Malaria

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy