Jak zwiększyć kaloryczność posiłków w tak restrykcyjnej diecie, żeby nie tracić dalej wagi?

Dzień Dobry, jestem kobieta, mam 26 lat, 170 wzrostu i wazę 57 kg. Została u mnie stwierdzona grzybica organizmu i została mi zlecona odpowiednia dieta. Nie ograniczam porcji jedzenia aby nie odczuwać głodu, jednak w ciągu dwóch tygodni trwania diety schudłam już 2 kg. Jak zwiększyć kaloryczność posiłków w tak restrykcyjnej diecie, żeby nie tracić dalej wagi? Czy istnieją jakieś kaloryczne przekąski które mogę spożywać bez obaw o grzybice? Moje posiłki głównie składają się z brązowego ryżu, jogurtów, warzyw, bezglutenowego makaronu oraz kasz. Raz na kilka dni jem rośniez małe porcje pieczonego kurczaka, ale staram się go unikać bo go nie lubię. Proszę o pomoc
KOBIETA, 26 LAT ponad rok temu

Dzień dobry,

nauczona doświadczeniem zadaję pytanie o to jak przebiegała diagnostyka grzybicy. Proponuję wynik skonsultować z lekarzem rodzinnym lub innym do którego ma Pani zaufanie. Podała Pani za mało danych żeby móc cokolwiek odpowiedzieć. Dobrze, ze Pani pisze, bo tak restrykcyjna dieta może spowodować poważne problemy zdrowotne.

Proszę szerzej opisać sytuację dietetyka.trzebnica@gmail.com

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty