a w jakim celu jest zadane pytanie?
Jakie białko serwatkowe ma najwięcej immunoglobulin?
Do grupy białek serwatkowych należą różne frakcje białka o zróżnicowanych funkcjach biologicznych. W zależności od producenta zawartość tych frakcji w preparatach białek serwatkowych może się od siebie różnić. Jednakże ze względu na to, iż izolaty są najbardziej skoncentrowanym produktem (nawet do 90% zawartości białka) to w nich powinna występować największa ilość immunoglobulin w porównaniu do dwóch pozostałych preparatów.
Odpowiedź dla Ciebie opracował zespół poradni Mój Dietetyk w Poznaniu. Zachęcamy do skorzystania z indywidualnej porady żywieniowej (w gabinecie stacjonarnym lub online), w ramach której dietetyk przygotuje dietę dostosowaną do stanu zdrowia i trybu życia.
Zapraszamy do kontaktu, istnieje możliwość skorzystania również z porady on-line – bez wychodzenia z domu!
Pozdrawiam serdecznie!
Monika Frank, Dietetyk
www.poznan.mojdietetyk.pl
poznan@mojdietetyk.pl
tel. 696 884 351
warto również przeczytać: Suplementy w sporcie - czy naprawdę ich potrzebujesz?
http://www.mojdietetyk.pl/artykuly/suplementy-w-sporcie-czy-naprawde-ich-potrzebujesz.html
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Czy można pić aloes i tran w tym samym dniu? – odpowiada dietetyk, zielarz, fitoterapeuta Monika Bigoś
- Stosowanie diety rozdzielnej – odpowiada mgr inż. Katarzyna Krupińska
- Czy można łączyć suplementacje L- glutaminy (5 g dziennie) z izolatem białka? – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Badania krwi i glukozy – odpowiada mgr inż. Katarzyna Krupińska
- Hipoglikemia reaktywna i refluks żołądkowo-przełykowy – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Jak schudnąć na twarzy? – odpowiada Ewa Kozłowska
- Ryzyko chorób serca a spożywanie dużych ilości białka – odpowiada mgr inż. Katarzyna Krupińska
- Czy stosowanie odżywek dla sportowców wpływa na potencję? – odpowiada Ewa Kozłowska
- Co powinien jeść chory zakażony bakterią Clostridium? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Jak spożycie surowych drożdży wpływa na zdrowie? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
artykuły
Białko - charakterystyka i rola, występowanie, odżywki białkowe, niedobór, dawkowanie
Białko, które nazywamy proteinami stanowi główny m
Białko całkowite - charakterystyka, stężenie, powyżej normy, poniżej normy
Białko całkowite we krwi to zbiór wszystkich frakc
Kazeina - źródła, właściwości, nietolerancja i zamienniki
Kazeina to białko obecne w mleku krowim, kozim i o