Zapytaj lekarza

7 4 1 , 9 9 2

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Na jakim tłuszczu najzdrowiej smażyć kotlety?

Bardzo proszę o wskazanie tłuszczu,na którym mogę z najmniejszym uszczerbkiem dla zdrowia usmażyć kotlety schabowe.Dziękuję.
KOBIETA, 75 LAT ponad rok temu

Zanim zaczniesz odchudzanie

Nadejście wiosny i zbliżające się lato stają się motywacją wielu osób do zrzucania nadprogramowych kilogramów. Baszar El-Helou z Pracowni dietetycznej WANILIA, opowiada o tym, jakie kroki należy podjąć, by odchudzanie nie wyrządziło naszemu organizmowi negatywnych symptomów.

Proces smażenia może odbywać się przy użyciu np. masła klarowanego, oleju kokosowego i oleju rzepakowego. Oprócz rodzaju użytego tłuszczu istotna jest jego ilość która powinna być do procesu smażenia ograniczona.

Pozdrawiam,
Dietetyk Marianna Hall
Centrum Dietetyki Nutrado (www.nutrado.pl)

Dietetyk kliniczny dzieci i dorosłych. Założycielka Centrum Dietetyki Nutrado.
0

Dzień dobry,

do krótkiego smażenia odpowiedni będzie olej rzepakowy.

Proszę natomiast pamiętać, że nie zaleca się częstego smażenia produktów spożywczych

Pozdrawiam
Joanna Wardenga

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy