Na jakim tłuszczu najzdrowiej smażyć kotlety?
Bardzo proszę o wskazanie tłuszczu,na którym mogę z najmniejszym uszczerbkiem dla zdrowia usmażyć kotlety schabowe.Dziękuję.
Proces smażenia może odbywać się przy użyciu np. masła klarowanego, oleju kokosowego i oleju rzepakowego. Oprócz rodzaju użytego tłuszczu istotna jest jego ilość która powinna być do procesu smażenia ograniczona.
Pozdrawiam,
Dietetyk Marianna Hall
Centrum Dietetyki Nutrado (www.nutrado.pl)
Dzień dobry,
do krótkiego smażenia odpowiedni będzie olej rzepakowy.
Proszę natomiast pamiętać, że nie zaleca się częstego smażenia produktów spożywczych
Pozdrawiam
Joanna Wardenga
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
Tłuszcz nie ma ostatnio dobrej reklamy. Mówimy o n
**Dostarcza cennych kwasów tłuszczowych, witamin i
Artykuł sponsorowany **Gotując, nie wyobrażamy so