Na jakim tłuszczu najzdrowiej smażyć kotlety?

Bardzo proszę o wskazanie tłuszczu,na którym mogę z najmniejszym uszczerbkiem dla zdrowia usmażyć kotlety schabowe.Dziękuję.
KOBIETA, 75 LAT ponad rok temu

Czemu nie możemy schudnąć?

Mordercze treningi, rygorystyczna dieta, a waga ani drgnie? Wiele osób ma problem ze schudnięciem. Obejrzyj film i dowiedz się, co może być tego przyczyną.

Proces smażenia może odbywać się przy użyciu np. masła klarowanego, oleju kokosowego i oleju rzepakowego. Oprócz rodzaju użytego tłuszczu istotna jest jego ilość która powinna być do procesu smażenia ograniczona.

Pozdrawiam,
Dietetyk Marianna Hall
Centrum Dietetyki Nutrado (www.nutrado.pl)

0

Dzień dobry,

do krótkiego smażenia odpowiedni będzie olej rzepakowy.

Proszę natomiast pamiętać, że nie zaleca się częstego smażenia produktów spożywczych

Pozdrawiam
Joanna Wardenga

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty