Czemu nie możemy schudnąć?
Mordercze treningi, rygorystyczna dieta, a waga ani drgnie? Wiele osób ma problem ze schudnięciem. Obejrzyj film i dowiedz się, co może być tego przyczyną.
Proces smażenia może odbywać się przy użyciu np. masła klarowanego, oleju kokosowego i oleju rzepakowego. Oprócz rodzaju użytego tłuszczu istotna jest jego ilość która powinna być do procesu smażenia ograniczona.
Pozdrawiam,
Dietetyk Marianna Hall
Centrum Dietetyki Nutrado (www.nutrado.pl)
Dzień dobry,
do krótkiego smażenia odpowiedni będzie olej rzepakowy.
Proszę natomiast pamiętać, że nie zaleca się częstego smażenia produktów spożywczych
Pozdrawiam
Joanna Wardenga
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Na jakim tłuszczu smażyć mięso? – odpowiada Mgr Joanna Wardenga
- Stosowanie oliwy z oliwek do smażenia – odpowiada Eliza Gosławska
- Czy na oliwie z oliwek można smażyć tak, by nie utraciła ona swoich właściwości? – odpowiada Mgr Paulina Szczechowicz
- Czy nadmiar nabiału w diecie może spowodować szybsze siwienie włosów? – odpowiada Mgr Marianna Hall
- Jaki olej do smażenia? – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Jaki tłuszcz jest zdrowy do smażenia? – odpowiada Mgr Katarzyna Wawrzyniak-Piekarska
- Jakie owoce powinien jeść chory po udarze? – odpowiada Mgr Marianna Hall
- Jaką stosować dietę po laparoskopii? – odpowiada Mgr Marianna Hall
- Oliwa i oleje a smażenie – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Czy po udarze powinno się zrezygnować z czerwonego mięsa? – odpowiada Mgr Marianna Hall
artykuły
Drób karmiono olejami do produkcji smarów. Wszyscy mogliśmy jeść mięso na bazie chemikaliów
Kurczaki, indyki i kaczki dostępne w polskich skle
Sposoby na obniżenie cholesterolu
Jeśli chcesz zadbać o odpowiedni poziom cholestero
Zdrowa dieta kobiety w ciąży i po niej - dlaczego warto wzbogacić ją o olej rzepakowy
Artykuł sponsorowany **Gotując, nie wyobrażamy so