Od dawna czuję się coraz gorzej

Mam 29 lat. Leków nie przyjmuję. Od dawna czuję się coraz gorzej. Niewyjaśnione wymioty mimo gastroskopii, osłabienie, chudnięcie, krew wychodziła dość dobrze. Tylko plt lekko obniżone. Po 2 miesiącach od badania jeszcze bardziej narastające bóle głowy. Samoistne siniaki na kostkach nóg, w nocy intensywne bóle dużych palców u nóg, po kilku sekundach mijające, kończyny górne i dolne obolałe. Zrobiłam wyniki krwi, które się bardzo zmieniły. Mcv 97,3 [80-96], rdw-sd 50,3 [37-46], mxd 0,9 [0,1-0,6], mxd% 12,1 [1,7-9,3], plt 100 [150-450], pdw 15,3 [9-14], p-lcr 35,3 [15-35]. Inne są jeszcze w normie, ale co niektóre już na granicy. Proszę o opinię na temat moich wyników.

KOBIETA, 29 LAT ponad rok temu

Co o naszym zdrowiu mówi żywa kropla krwi? [Specjalista radzi]

Krew może wiele powiedzieć o naszym zdrowiu, a jeszcze więcej świeżo pobrana, która natychmiast trafia pod mikroskop. Pozwala nam to określić, czy organizm jest zakwaszony, ma odpowiedni poziom wolnych rodników, nie jest obciążony toksynami, pasożytami czy grzybami.

Witam!

Opisane objawy oraz obniżona liczba płytek krwi wymagają wizyty u lekarza. Konieczne jest zebranie szczegółowego wywiadu, badanie fizykalne oraz wdrożenie odpowiedniej diagnostyki. Proponuję udać sie do lekarza rodzinnego. Prawdopodobnie konieczna będzie również wizyta w poradni hematologicznej.

Lekarz w Międzyleskim Szpitalu Specjalistycznym Oddział I Wewnętrzny.
0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty