Witam, uważam że warto żeby Pani zwróciła uwagę na wprowadzenie do diety produktów fermentowanych, które wspomagają rozwój flory bakteryjnej jelita. Oprócz kefirów, maślanki, ogórków kiszonych warto poszukać w internecie bakterii probiotycznych dzięki, którym może Pani w domu zrobić jogurt - będzie on wspomagał Pani naturalną florę. Lepiej będzie Pani radziła sobie z problemem zaparć w przypadku wprowadzania nowych produktów.
www.jogurt-domowy.pl - ja z tej strony kupuję bakterie - jest zestaw dla osób, które zmagają się z opisanym wyżej problemem.
Pozdrawiam
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Dieta i wybór produktów żywnościowych podczas kuracji antybiotykowej – odpowiada Roma Wojtewicz
- Oczyszczanie organizmu przy częstych zaparciach – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Flora jelitowa bez jogurtów – odpowiada Mgr Paulina Szczechowicz
- Zaparcia po odstawieniu glutenu w diecie – odpowiada Ewa Kozłowska
- Zalety zdrowotne kefiru i maślanki – odpowiada Roma Wojtewicz
- Przewlekłe zaparcia przy zdrowym odżywaniu – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Zaparcia po usunięciu nerki i nadnercza – odpowiada Mgr Sławomir Kula
- Czy dieta 1400 kcal może być przyczyną zaparć? – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Problem z wypróżnianiem podczas odchudzania – odpowiada Dr Krystyna Pogoń
- Dieta i wskazane produkty żywnościowe podczas kuracji antybiotykowej – odpowiada Mgr inż. Magdalena Kubik
artykuły
Actimel - probiotyki w diecie, a probiotyki, czy działa
Każdy kiedyś widział reklamę jogurtów pitnych Acti
Zatyka jelita jak korek. Co 8. Polak ma ten problem
Szacuje się, że zaparcia dotyczą co 8. Polaka, ale
Lactobacillus - gatunki, występowanie i działanie
Lactobacillus to najliczniejsze spośród wszystkich