Sól i cukier do sporządzania potraw po ostrym zapaleniu trzustki
Kilka dni temu przeszłam ostre zapalenie trzustki. Czy w diecie mozna stosowac sól i cukier do sporzadzania potraw?
Gastroskopia to badanie, które pomaga wykryć schorzenia układu pokarmowego. Obejrzyj film i dowiedz się, jakie są zalety tego badania. Na ten temat wypowiada się lek. Marcin Radkowski.
Witam,
Szanowna Pani, ogólnie można stosować zarówno sól jak i cukier, jednak z umiarkowaniem i zdrowym rozsądkiem. Na pewno ograniczyć trzeba tłuszcze oraz bezwzględnie zakazany jest alkohol. Pozdrawiam.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
Tradycyjna polska kuchnia obfita w mięso, tłuszcze
Sól używana jest przez ludzkość od bardzo daw
Niealkoholowa stłuszczeniowa choroba wątroby (NAFL