Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać

Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.

Witam, dzienną rację pokarmową ze szczegółowym rozpisaniem ilości poszczególnych produktów spożywczych ustala się indywidualnie zgodnie z zapotrzebowaniem energetycznym zależnym od wieku, płci, masy ciała, wzrostu, aktywności fizycznej. Brakuje kilku danych, by taką rację pokarmową ułożyć .

Serdecznie pozdrawiam i zapraszam na www.dietoterapia.waw.pl

0

Dzień dobry! Określenia zapotrzebowania na składniki pokarmowe jest indywidualne i zależy m.in. od płci, wieku, masy ciała, aktywności fizycznej oraz stanu zdrowotnego. Przeprowadzenie pomiarów ciała oraz wywiadu żywieniowo-chorobowego pozwoli określić rację pokarmową. Zapraszam również na www.diet-coaching.xaa.pl
Pozdrawiam, Dietetyk Patrycja Sankowska

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty