Jeśli interesuje Panią konkretna odpowiedź, proszę skontaktować się z producentem. Można sobie coś założyć na podstawie informacji ogólnych, ale nie będą to żadne skrupulatne wyliczenia.
Kawa rozpuszczalna jest uważana za produkt wysoko przetworzony, więc pierwszym wyborem będzie kawa naturalna tj. mielona, najlepiej z ekspresu ciśnieniowego.
Podsumowując: unikajmy produktów przetworzonych, ale jeśli lubi Pani ten smak i nie chce z tego zrezygnować, to nic się nie stanie ;)
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Jaka kawa jest najzdrowsza? – odpowiada Kamila Ziemann
- Ile kofeiny ma kawa parzona? – odpowiada Mgr Katarzyna Wawrzyniak-Piekarska
- Ile kofeiny jest w szklance kawy? – odpowiada Lek. Paweł Baljon
- Różnice pomiędzy kawą naturalną a rozpuszczalną – odpowiada Mgr inż. Emilia Kołodziejska
- Kawa parzona a rozpuszczalna – odpowiada Mgr inż. Marta Ścibisz
- Czy kawa niszczy organizm? – odpowiada Mgr Natalia Mogiłko
- Stosowanie suplementów z witaminami i kofeiną – odpowiada Mgr inż. Ewa Ceborska-Scheiterbauer
- Spożywanie kawy rozposzczalnej – odpowiada dr n. med Monika Łukaszewicz
- Czy kofeina szkodzi na trzustkę? – odpowiada Ewa Kozłowska
- Picie kawy zbożowej w ciąży – odpowiada Monika Papuga-Sobczak
artykuły
Pijesz kawę rozpuszczalną? Musisz to o niej wiedzieć
Kawę rozpuszczalną pił chyba każdy, ale mało kto n
Kawa rozpuszczalna - brązowy proszek, którym szkodzisz sobie każdego dnia
Kawa rozpuszczalna Jednym z najbardziej popularnyc
W PRL-u pili ją wszyscy. Obniża cholesterol, wspiera pracę serca
Kawa zbożowa to napój, który nie tylko świetnie sm