Co jeść po wysiłku fizycznym?
Osoby, które rozpoczęły przygodę ze sportem zastanawiają się być może, co powinny jeść po zakończonym treningu. Obejrzyj nasz film i dowiedz się, jak powinna wyglądać dieta sportowca.
Kawa rozpuszczalna, w zależności od składu zawiera dużo cukru, utwardzony tłuszcz roślinny, zagęstniki, mleko w proszku, fosforany i inne sztuczne dodatki.
Kawa w ziarnach lub mielona nie zawiera tych wszystkich dodatków. Jest więc zdrowsza i zawiera więcej kofeiny niż rozpuszczalna.
Najzdrowsza jest kawa parzona w ekspresie, najlepiej przelewana przez filtr.
Kawa parzona po turecku (czyli zalewana w szklance wrzątkiem) podrażnia żołądek.
Pozdrawiam,
Emilia Kołodziejska
www.dietcoaching.pl
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Wady i zalety kawy rozpuszczalnej w stosunku do naturalnej? – odpowiada Mgr inż. Kamila Szczepaniak
- Jaka kawa jest najzdrowsza? – odpowiada Kamila Ziemann
- Jaką kawę zbożową pić? – odpowiada Lek. Paweł Baljon
- Kawa parzona a rozpuszczalna – odpowiada Mgr inż. Marta Ścibisz
- Ile kofeiny ma kawa parzona? – odpowiada Mgr Katarzyna Wawrzyniak-Piekarska
- Picie raz dziennie kawy zbożowej Inki rozpuszczalnej z mlekiem – odpowiada Mgr inż. Robert Lipert
- Czy kawa niszczy organizm? – odpowiada Mgr Natalia Mogiłko
- Jaką kawę powinno się pić na diecie? – odpowiada Lek. Jacek Miśkiewicz
- Czy kawa podwyższa poziom cholesterolu? – odpowiada Mgr Paulina Szczechowicz
- Wpływ dużych ilości kawy na zdrowie – odpowiada mgr Anna Sajdakowska (Kacperska)
artykuły
Kawa rozpuszczalna - brązowy proszek, którym szkodzisz sobie każdego dnia
Kawa rozpuszczalna Jednym z najbardziej popularnyc
Czy kawa "parzona" na zimno jest zdrowsza od tej tradycyjnej?
Kawa jest szalenie popularna. Według statystyk 73
Smocza herbata. W PRL Polacy uwielbiali, dziś jej nie doceniamy
Jeszcze w PRL czerwona herbata była codziennym nap