Dzień dobry.
Proponowałabym udać się do lekarza - ból po jedzeniu to nie jest typowa sytuacja... Ze swojej strony proponuję nie zapominać w diecie o tłuszczach - masło, oliwa, olej kokosowy, awokado, tran (2x łyżka), niekonieczne chude mięsa, ryby. Nabiał tłusty (udowodniono, że wspomaga odchudzanie). Możliwe też, że ma Pani problemy z tarczycą, może za mało snu i stres...
Pozdrawiam serdecznie
Witam. Proponuję udać się do lekarza który zdiagnozuje bóle. Pozdrawiam
Witam. Reakcja, jaką Pani opisuje może wynikać z nietolerancji pokarmowej. Wyłączyła Pani pszenicę, ale problemem może być kazeina, czyli białko mleka krowiego. Tego typu objawy występują też przy obciążeniu patogenami, np. pasożytami, choćby lamblią. Częstym powodem może być obecność bakterii helicobcter pyroli. Należałoby zrobić dokładne badania.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Złe samopoczucie bez mięsa w diecie – odpowiada Mgr Justyna Luty
- Jak zaprzestać kompulsywnego jedzenia? – odpowiada Urszula Forenc
- Niechęć do jedzenia mięsa i wędlin – odpowiada Małgorzata Gajewczyk
- Które produkty powodują u mnie trądzik? – odpowiada Lek. Karol Gołębiewski
- Jedzenie na tle emocjonalnym a chęć odchudzania – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Okres po seksie z wytryskiem wewnątrz a niechęć do jedzenia, powiększony brzuch i złe samopoczucie – odpowiada Lek. Izabela Ławnicka
- Złe nawyki żywieniowe – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Jak zmusić dziecko do jedzenia mięsa? – odpowiada Mgr Natalia Mogiłko
- Mam 31 lat i ważę 95 kilogramów: co zrobić, by polepszyć samopoczucie? – odpowiada Mgr Maria Kreid
- Co najlepiej jeść, a czego unikać przy WZW typu C? – odpowiada mgr Joanna Arciszewska
artykuły
Światowy Dzień Serca - jak o nie dbać? (WIDEO)
-Dziś Światowy Dzień Serca. Warto więc mówić o t
Kazeina - źródła, właściwości, nietolerancja i zamienniki
Kazeina to białko obecne w mleku krowim, kozim i o
Jedzenie, które dziurawi jelita. Dowiedz się, jakie pokarmy wyeliminować z diety
Czym jest nieszczelność jelita? W dobie chemicznej