Drożdże nie zawierają pierwiastków szkodłiwych dla zdrowia, jednak należy zachować umiar w ich spożywaniu.
Pozdrawiam serdecznie
Drożdże to żywe grzyby jednokomórkowe wpływające na fermentację cukru. Są stałym składnikiem wina i piwa, a także pieczywa i wyrobów cukierniczych. Ponadto stanowią cenne źródło witamin, zwłaszcza z grupy B.
Witaminy znajdujące się w drożdżach (B2, B12, H) pobudzają proces przemiany materii i likwidują zaparcia.Drożdże nie są szkodliwe dla zdrowia. pozdrawiam
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Czy picie drożdży jest szkodliwe? – odpowiada Dr n. med. Agnieszka Białek-Dratwa
- Spożywanie drożdży a grzybica paznokci – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Czy picie drożdży piekarskich jest bezpieczne i zdrowe? – odpowiada Mgr inż. Paulina Roziewska
- Picie drożdży spożywczych na cerę i włosy – odpowiada Dr inż. Katarzyna Kowalcze
- Drożdże na włosy - co pomoże na ich wypadanie? – odpowiada Lek. Paweł Baljon
- Picie drożdży a zdrowie – odpowiada Mgr Jolanta Gajda
- Czy chleb zawierający drożdże szkodzi? – odpowiada Mgr Joanna Wardenga
- Jak spożycie surowych drożdży wpływa na zdrowie? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Ciemne piwo a jasne piwo - które jest zdrowsze? – odpowiada Mgr inż. Emilia Kołodziejska
- Mąka, chleb i makarony dla osoby z grzybicą jelit – odpowiada Mgr Barbara Paluch
artykuły
Zaskakujące źródła probiotyków
Rola probiotyków w diecie Mianem probiotyków okreś
Fermentacja mlekowa - na czym polega, zastosowanie, kwas mlekowy, probiotyki
Fermentacja mlekowa to proces, który zachodzi z ud
Zajady - czym są? Przyczyny, objawy, leczenie, domowe sposoby
Zajady są bardzo powszechną i niestety, nieprzyjem