Od czego zależy indeks glikemiczny potraw?
Indeks glikemiczny to poziom glukozy, jaki pozostaje we krwi poz spożyciu posiłku. Informacja o IG potraw jest bardzo istotna dla osób odchudzających się oraz cukrzyków.
Dzień dobry,
proponuję zacząć od wizyty u lekarza pierwszego kontaktu.
Pozdrawiam
Endokrynolog może się przydać, ale w dalszej kolejności. Polecam najpierw lekarza POZ, potem gastrologa, potem endokrynologa i jeśli badania przez nich zlecone nic nie wskażą - to na koniec polecam konsultację psychologiczną. POzdrawiam.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Jak zdrowo schudnąć? – odpowiada Mgr Agnieszka Besz
- Odchudzanie się i brak odczuwania głodu – odpowiada Agnieszka Jamroży
- Epizody hipoglikemii oraz brak apetytu, ból brzucha i nadmierne pragnienie – odpowiada Lek. Magdalena Jagiełło
- Uczucie głodu na diecie – odpowiada Dr Anna Brinken
- Co może znaczyć mój problem z ciągłym odczuwaniem głodu i objadaniem się? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Przepuklina pachwinowa a uprawianie sportu – odpowiada Lek. Marta Gryszkiewicz
- Czy przy tachykardii zatokowej można uprawiać sport? – odpowiada Lek. Michał Lenard
- Czy aktywność fizyczną można zacząć od treningu na rowerze? – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Odczuwanie głodu podczas kontynuacji diety – odpowiada Mgr Adrian Kowalewski
- Spalanie tłuszczu z okolicy brzucha – odpowiada Mgr inż. Marta Ścibisz
artykuły
Nie mogła schudnąć przez problemy z tarczycą
Mimo że 33-letnia Sammy Godfrey zawsze kochała swo
Agnieszka, Iwona i Monika przeszły operacje bariatryczne. Żałują jednego
Na otyłość choruje ponad 20 proc. polskiego społec
"Ta choroba to samotność". Roksana Środa, dietetyk, sama musiała zmierzyć się z anoreksją, SIBO, IBS i PCOS
Roksana Środa, 27-letni dietetyk kliniczny, przesz