Badanie cholesterolu
Badanie cholesterolu pozwala ustalić stopień ryzyka chorób układu sercowo ? naczyniowego. Dr Piotr Gryglas, kardiolog, informuje, jakie działania należy podjąć, aby podczas poddawania się temu badaniu, uzyskany wynik był rzeczywisty.
Ryzyko zatrucia pojawia się przy spożyciu większej ilości pestek, ok. 50. Małe ilości substancji szkodliwych będą na bieżąco metabolizowane i usuwane z Pani organizmu. Co najwyżej może wystąpić u Pani podwyższone ciśnienie i tętno, lub objawy ze strony układu pokarmowego. Nie ma powodu do obaw, ale w przypadku przedłużania się objawów sugeruję wizytę u lekarza rodzinnego. Pozdrawiam!
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Spożywanie gorzkich pestek moreli – odpowiada Dr Krystyna Pogoń
- Czy można jeść pestki moreli? – odpowiada Mgr Natalia Główka
- Czy pestki moreli są szkodliwe? – odpowiada Ewa Kozłowska
- Jak często można jeść pestki moreli gorzkiej? – odpowiada Ewa Zawidzka
- Czy spożywanie pestek moreli jest bezpieczne? – odpowiada Mgr inż. Lucyna Michalak-Klimczak
- Czy zjedzenie pestek moreli może być niebezpieczne dla dziecka? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Dyskomfort w okolicy serca po zjedzeniu pestek moreli – odpowiada Mgr inż. Maria Jagiełło
- Czy zjedzona pestka wiśni jest groźna dla zdrowia? – odpowiada Specjalista Medycyny Naturalnej - Naturoterapeuta Mariusz Bek
- Czy pestki śliwek są szkodliwe dla człowieka? – odpowiada Mgr Magdalena Drażba
- Guz jelita grubego a pestki moreli – odpowiada Lek. Zbigniew Żurawski
artykuły
Mikstura wzmacniająca na wiosnę
Podnosi odporność, szczególnie na wiosnę i chroni
Amigdalina - charakterystyka, szkodliwość, produkty zawierające amigdalinę
Amigdalina szturmem zdobyła popularność na rynku m
Zatrucie pestkami moreli. "Naturalny lek na raka" jest bardzo niebezpieczny
Jedni nazywają je alternatywnym lekiem na raka, kt