Witam serdecznie,
białko roślinne wlicza się do dziennego zapotrzebowania, korzystnie jest je uzupełnić białkiem pochodzenia zwierzęcego.
Pozdrawiam
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Białko roślinne w diecie – odpowiada Mgr inż. Maria Jagiełło
- Zapotrzebowanie kaloryczne dla 16-latka przy niskiej aktywności fizycznej – odpowiada Mgr Klaudia Wita
- Jak połączyć białko, węglowodany i tłuszcze? – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Białko i nabiał a odchudzanie – odpowiada Anna Porada
- Jakie badania wykonać, by sprawdzić przyczynę problemów z odchudzaniem? – odpowiada mgr Joanna Arciszewska
- Zapotrzebowanie organizmu na białko – odpowiada Mgr Bartosz Kulczyński
- Czy makaron tuczy? – odpowiada Dr n. med. Aneta Kościołek
- Zapotrzebowanie na białko, tłuszcz, węglowodany u 35-letniej kobiety – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Makaron sojowy na kolację podczas odchudzania – odpowiada Mgr inż. Anna Chęcińska – Dudek
- Czym zastąpić makaron, ziemniaki i ryż na diecie? – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
artykuły
Białko - charakterystyka i rola, występowanie, odżywki białkowe, niedobór, dawkowanie
Białko, które nazywamy proteinami stanowi główny m
Białko roślinne i białko zwierzęce - czym się różnią, które białko jest najzdrowsze, czy wegetarianie mają niedobór białka?
Białka roślinne i zwierzęce są podsawą naszej codz
Pierwsze promienie słoneczne - jak w pełni z nich korzystać?
Panuje powszechne przekonanie, że wiosna jest najp