Czy jak się ma podwyższone tróglicerydy to można jeść paprykarz ?
Odkryto nowe grupy krwi
Ciało człowieka cały czas zaskakuje. Dwie nowe grupy krwi, pokazują jak niewiele jeszcze wiemy na temat naszego organizmu. O tym, co nowe odkrycie niesie za sobą opowiadają dr Michał Sutkowski, lekarz rodzinny oraz Hanna Stolińska-Fiedorowicz, dietetyk.
Witam serdecznie,
Wszystko zależy od tego jaki to paprykarz. Jeśli robiony w domu, z wartościowych składników to jak najbardziej. W przypadku kupnego, warto zawsze przeanalizować skład potrawy, żeby było jak najmniej niepotrzebnych dodatków.
Pozdrawiam
Ewa Zawidzka
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Co mogę jeść, gdy mam chorą wątrobę? – odpowiada Ewa Zawidzka
- Co mogę jeść przy kamicy żółciowej? – odpowiada Ewa Zawidzka
- Czy to prawda, że przy Hashimoto należy z jadłospisu wyeliminować gluten i laktozę? – odpowiada Ewa Zawidzka
- Czego nie jeść po usunięciu polipów jelita grubego? – odpowiada Ewa Zawidzka
- Co najlepiej jeść, żeby nie powiększyła się prostata? – odpowiada Ewa Zawidzka
- Czy mógłbym otrzymać spis produktów, które mogę jeść przy WZW typu A? – odpowiada Ewa Zawidzka
- Wino z aronii i żółty ser przy wysokim cholesterolu – odpowiada Mgr Elżbieta Sternal
- Dieta na wysoki cholesterol i podwyższone próby wątrobowe – odpowiada Dr n. med. Karol Kaziród-Wolski
- Jak polepszyć własną kondycję? – odpowiada Ewa Zawidzka
- Czy picie octu jabłkowego jest szkodliwe dla zdrowia u osoby chcącej się odchudzić? – odpowiada Ewa Zawidzka