Witam serdecznie,
W przypadku zdiagnozowanej nietolerancji, nie powinno się jeść glutenu (także w czasie ciąży), należy jednak zadbać o dobrze zbilansowaną dietę, żeby nie wystąpiły jakieś niedobory.
Pozdrawiam
Ewa Zawidzka
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Ile czasu przez testami powinnam zacząć to jeść, by wytworzyły się przeciwciała? – odpowiada Ewa Zawidzka
- Podejrzenie nietolerancji glutenu – odpowiada Mgr Marzena Wiśniewska
- Czy w przypadku nietolerancji lub alergii na fasolę można jeść ciecierzycę? – odpowiada Ewa Zawidzka
- Nietolerancja pokarmowa na gluten pszeniczny – odpowiada Dr Krystyna Pogoń
- Nietolerancja glutenu a przybieranie na wadze – odpowiada Mgr Sylwia Beyer-Wygońska
- Problem z jelitami a produkty zawierające gluten – odpowiada dietetyk, zielarz, fitoterapeuta Monika Bigoś
- Co jeść po diagnozie uczulenia na gluten? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Nietolerancja glutenu a spożycie ryb – odpowiada Mgr Adrian Kowalewski
- Jak jeść aby schudnąć podczas karmienia piersią? – odpowiada Ewa Zawidzka
- Jaka może by reakcja organizmu na spożycie glutenu u osoby z nietolerancją? – odpowiada Mgr Joanna Wardenga
artykuły
Celiakia a ciąża. Jak choroba trzewna wpływa na przebieg ciąży?
Celiakia w ciąży może wywołać różne konsekwencje z
Lato sprzyja alergiom pokarmowym. Ostrzegają przed fatalnym błędem
Coraz więcej osób, podejrzewając alergią pokarmową
Diagnostyczna dieta eliminacyjna - na czym polega i kiedy stosować?
Diagnostyczna dieta eliminacyjna dedykowana jest p