Czy moje złe samopoczucie może wynikać z niskiego poziomu witaminy D3?

Jestem kobieta, 26 lat, od ok 8 miesiecy czuje sie slabo, mam zwroty glowy, jestem senna nawet po 10 godzinach snu, mam problemy z koncentracja, wypadaja mi wlosy. Waga w normie, bez wahan, czasem nieregularne miesiaczki. W sierpniu zlecono mibadania krwii (morfologia, profil nerkowy, watrobowy, tarczycowy) - wszystko w normie, jednak objawy nadal sie utrzymuja. Wczoraj powtorzylam badania profilu tarczycowego plus wit D3, B12, ferrytyne. To moje wyniki z sierpnia: TSH -2.030mIU/L (norma 0,270-4.200) ft3 - 4.68 pmol/L (norma 3,66-6,72) ft4 - 17,3 pmol/L (norma 12,4 - 20,4) To moje wyniki z wczoraj: TSH - 1,250mIU/L (te same normy co powyzej) ft3 - 3.89 pmol/L ft4 - 15.9 pmol/L antyTPO - 10IU/ml (norma <34) antyTG - <10IU/nl (norma <115) wit D3 - 19.3 ng/ml ( norma >=30) wit B12 - 446pg/ml (norma 197-771) ferrytyna - 56,1 ng/ml (norma 15- 150) Czy moje zle samopoczucie moze wynikac z niskiego poziomu wit D3? czy powinnam udac sie do endokrynologa w zwiazku z niskim ft3 czy racze sie nie niepokoic?
KOBIETA, 27 LAT ponad rok temu

Najczęstsze błędy w odczycie poziomu cukru we krwi

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy