Dzień dobry,
w taki sposób faktycznie można poprawić funkcjonowanie stawu kolanowego. Aczkolwiek w momencie kiedy staw już nie boli zalecałabym zredukowanie częstości spożywania takiego wywaru do ok 2-3 razy w tygodniu. W takiej zupie jest bardzo dużo puryn i może dojść do odkładania się kwasu moczowego w małych stawach oraz mogą takie potrawy nadmiernie obciążać żołądek - są ciężkostrawne.
Pozdrawiam
Dopóki ma Pan poziom kwasu moczowego we krwi w normie, to spokojnie można korzystać z takich wywarów oraz z mięsa bogatego w kolagen. Faktycznie wpływa na stan naszych stawów. Pozdrawiam
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Bóle stawów dłoni, barku, kolan – odpowiada Magdalena Mroczek
- Krem glicerynowy a nawilżanie skóry – odpowiada Dr Krystyna Pogoń
- Dieta przy podwyższonym poziomie kwasu moczowego we krwi – odpowiada Mgr Natalia Mogiłko
- Jedzenie przy chorobie zwyrodnieniowej stawów – odpowiada Mgr Ewa Trusewicz
- Dieta dla osoby chorej na dnę moczową – odpowiada Mgr Natalia Łasek
- Czy karmiąc 11-miesięczne dziecko można jeść zupę grochową? – odpowiada Dr Krystyna Pogoń
- Podwyższony poziom kwasu moczowego a dieta – odpowiada Urszula Forenc
- Dieta dla osoby z dną moczanową – odpowiada Roma Wojtewicz
- Czy awokado jest jedynym produktem spożywczym, który dostarcza kolagenu? – odpowiada Mgr Beata Bondyra
- Jakich produktów należy unikać przy dnie moczanowej? – odpowiada Mgr inż. Marta Ścibisz
artykuły
Leczniczy wywar z kości — właściwości i przepis
Rosół z kury to domowy sposób na przeziębienie. Ła
Podagra - przyczyny, objawy, rozpoznanie, leczenie, dieta, powikłania
Podagra to popularna nazwa dny moczanowej. Chorobę
Artretyzm - przyczyny, objawy, profilaktyka
Artretyzm nazywany jest także dną moczanową lub po