Witam,
Nabiał jest także źródłem cukrów (np. w mleku laktoza) i białek, a to są związki wpływające na podwyższenie cukru we krwi.
Oczywiście nie wolno z nich rezygnować, ale wybieramy te naturalne, bez dodatku sacharozy czy syropu glukozo-fruktozowego.
Pozdrawiam
Ewa Ceborska
http://food-diet.pl/
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Poziom cukru na czczo i leczenie tarczycy – odpowiada Mgr inż. Ewa Ceborska-Scheiterbauer
- Możliwość obniżenia ciśnienia tętniczego herbatami ziołowymi – odpowiada Mgr inż. Ewa Ceborska-Scheiterbauer
- Sposób na obniżenie poziomu kreatyniny – odpowiada Mgr inż. Ewa Ceborska-Scheiterbauer
- Czy nietolerancja laktozy trwa do końca życia? – odpowiada Mgr inż. Ewa Ceborska-Scheiterbauer
- Wynik badania cukru we krwi na poziomie 115 – odpowiada Mgr inż. Ewa Ceborska-Scheiterbauer
- Główne źródła cukrów prostych – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Nadwaga i obniżony testosteron – odpowiada Mgr inż. Ewa Ceborska-Scheiterbauer
- Nietolerancja na nabiał pochodzenia zwierzęcego – odpowiada Mgr inż. Ewa Ceborska-Scheiterbauer
- Dieta dziecka z laktozą – odpowiada Mgr inż. Ewa Ceborska-Scheiterbauer
- Co mogę jeść po resekcji żołądka, aby utrzymać cukier w normie? – odpowiada Mgr inż. Justyna Antoszczyszyn
artykuły
Produkty, które są zdrowe i mogą doprowadzić do miażdżycy vs. produkty, które prowadzą do miażdżycy, a które mogą uratować ci życie
Ogólnodostępne płatki śniadaniowe Wiele spośród do
Fruktoza - gdzie występuje i czy jest szkodliwa?
Fruktoza to cukier prosty, którego naturalnym źród
Ukryty cukier. W tych produktach się go nie spodziewasz
W ostatnich latach problem otyłości jest bardziej