Dlaczego cukier cały czas utrzymuje się w takich wysokich wartościach?
Rano zawsze na czczo badam cukier i wynosi on 127-163mg. Następnie gdy zjem np. 3 kromki chleba razowego z szynką z piersi z indyka i do tego 3 kawałki papryki to po 2h mierzenia mój cukier wynosi zawsze 260-280. Tak samo jest po obiedzie, gdy zjem zupę (marchewka, kasza,woda) i mięso (100dg ryż pełnoziarnisty i 100dg piersi z kurczaka ugotowane) Zaznaczę ze w nocy biorę 4 jednostki Insuliny Abasaglar. Zatem w dzień biorę :
Apidra : 6:00, 14:00, 19:00
Mam napisane ze mam brać 2-4 jednostki przed śniadaniem ,obiadem i przed kolacją. Do tej pory brałem tak : 2 jednostki rano, 4 jednostki przed obiadem i 2 jednostki przed kolacja. I teraz problem jest w tym, że cukier cały czas utrzymuje się w takich wysokich wartościach a nie wiem jak zmniejszyć. Bardzo prosiłbym o jakakolwiek radę.