Poród - kiedy należy udać się do szpitala?
Witam, w związku z działaniem estrogennym produktów sojowych specjaliści zalecają w celach zapobiegawczych ich wyeliminowanie z diety kobiet w ciąży. Olej sojowy proponuję zamienić np. na olej lniany (do stosowania na surowo), oliwę z oliwek, olej rzepakowy, olej z pestek winogron, olej z pestek dyni czy orzechów włoskich (do stosowania na surowo). Pozdrawiam.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Najlepsze oleje do smażenia – odpowiada Mgr Anna Jachna
- Oliwa a olej rzepakowy – odpowiada Mgr Marzena Rojek
- Czym się różni olej palmowy od utwardzonego oleju? – odpowiada Mgr Beata Bondyra
- Czy w ciąży można używać kremu pod oczy? – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Wpływ oleju kokosowego na życie – odpowiada Dr Krystyna Pogoń
- Dieta w pierwszym trymestrze ciąży – odpowiada Dr n. med. Aneta Kościołek
- Jakie tłuszcze spożywać na zimno? – odpowiada mgr Joanna Arciszewska
- Czy stosowanie diety wegańskiej może zagrozić rozwojowi dziecka? – odpowiada Mgr Magdalena Borowiec
- Femibion a 15 tydzień ciąży – odpowiada Lek. Małgorzata Horbaczewska
- Jakiego oleju dodawać do zup? – odpowiada Eliza Gosławska
artykuły
Czego należy unikać w ciąży? (WIDEO)
Produkty zakazane w ciąży Istotnym elementem dban...
Lecytyna - rodzaje, właściwości zdrowotne, źródła lecytyny w diecie, nadmiar
Lecytyna to mieszanina związków tłuszczowych, któr...
Czy warto jeść tuńczyka w puszce? 4 powody, dla których powinniśmy ograniczyć jego spożywanie
Tuńczyk w puszce Zna go każdy — może być rozdrobni...