Zapytaj lekarza

1 , 0 3 3 , 3 1 5

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Jak sprawdzić, czy toleruję gluten?

JAKIE BADANIE NALEŻY PRZEPROWADZIĆ ABY STWIERDZIĆ CZY TOLERUJĘ GLUTEN , JESTEM KOBIETĄ MAM 36 LAT
KOBIETA, 38 LAT 2 tygodnie temu

Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać

Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.

Witam,
jeżeli cierpiałaby Pan na nietolerancję glutenu to po jego spożyciu występowałyby bóle brzucha, nudności biegunki. Jeżeli tak sie dzieje proszę wykonać testy na nietolerancję.

W razie dodatkowych pytań lub zainteresowania konsultacją zachęcam do kontaktu:
tel. 506225670 lub joanna.wasiluk@o2.pl
Pozdrawiam
Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
Dietetyk

Specjalista w zakresie dietetyki.
0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Strefa Kobiety
Ważne tematy