Jak wykryć nietolerancję na jakiś składnik pokarmowy?

Chciałem się zapytać jak wykryć nietolerancję na jakiś składnik pokarmowy? Słyszałem, że najlepiej jeść indyka, sałatę i ryż i dodawać stopniowo do tego pokarmy i sprawdzać, bo ogólnie badań na nietolerancję zrobić nie można. Dodam tylko, że mam uporczywy świąd po spożywaniu niektórych posiłków i ciężko mi wykryć po którym. Dlatego te pytanie o nietolerancję. Chciałbym również się dowiedzieć jakie są jeszcze takie "bezpieczne" produkty odporne na nietolerancję?
MĘŻCZYZNA, 20 LAT ponad rok temu

Jak leczyć alergię?

Szacuje się, że na choroby alergiczne cierpi prawie 15 mln Polaków. Jakie są skuteczne metody walki z tą dolegliwością, tłumaczy prof. Piotr Kuna, alergolog.

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty