Kamila Ziemann Dietetyka
60 poziom zaufania

Witam
Po zawale serca z pewnością trzeba prowadzić zdrową dietę. Należy jeść 5 posiłków dziennie o określonych godzinach, wypijać min 1,5l wody, wybierać zdrowe produkty. Potrawy powinno się przygotowywać na parze lub poprzez gotowanie, ewentualnie pieczenie i duszenie. Nie smażyć. Należy wyeliminować białą mąkę, cukier, produkty z dużą ilością skrobi.
Pozdrawiam
Kamila Ziemann, dietetyk

0

Witam.Potrawy powinny być gotowane w wodzie, na parze, duszone lub pieczone w folii bez dodatku tłuszczu. Należy unikać dań ciężkostrawnych i tłustych. Niewskazane są także produkty zawierające sól, która podnosi ciśnienie krwi. Nadwerężonemu sercu szkodzi także nadmiar cukru i alkohol.
pozdrawiam Monika Konieczna

0

Dzień dobry!

Wyeliminowanie błędów żywieniowych oraz ustalenie indywidualnych wskazówek żywieniowych wymaga zebrania dokładnego wywiadu. Zachęcam do bezpośredniej konsultacji z dietetykiem.

Zapraszam na http://diet-coaching.xaa.pl/
Pozdrawiam,
dietetyk Patrycja Sankowska

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty