Witam. Za czynniki pamięciowe odpowiedzialna jest spora pula produktów żywieniowych, lecz na ich czele postawiłam orzechy wszelkiego rodzaju, a szczególnie laskowe, ważne by żadne nie były solone ani w karmelu oraz warto polubić się z rybami morskimi. Zawarte w nich niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe omega w znacznym stopniu wspomagają prace mózgu i procesy pamięciowe.
Pozdrawiam, Magdalena Rapacka

0

Witam! Dobrym rozwiązaniem jest stosowanie zdrowej diety, bogatej w tz. żywność dla mózgu czyli produktów poprawiających naszą sprawność intelektualną, pamięć i koncentrację. Polecam ryby morskie (źródło omega 3), siemię lniane (źródło kwsu ALA), mieszanki orzechów (źródło kwasów omega 3), jaja, zboża (źródło błonnika, witamin, omega 3) czekoladę (bogate w antyoksydanty). Zapraszam na www.diet-coaching.xaa.pl Pozdrawiam, Dietetyk Patrycja Sankowska

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty