Przy arytmii ważne jest wyeliminowanie produktów pogarszających pracę układu sercowo-naczyniowego. Należy wyeliminować z diety produkty konserwowe, wędzone, wysokoprzetworzone, alkohol. Warto ograniczyć sól (nie więcej niż niepełna łyżeczka od herbaty dzienne), wyeliminować tłuszcze typu trans oraz węglowodany proste (cukier, słodycze, napoje słodzone). Warto jeść dużo warzyw i owoców, najlepiej na surowo. Do picia zalecamy wodę niegazowaną, ubogosodową. Najlepiej wybierać produkty jak najbardziej naturalne, pozbawione dodatkowych, niepotrzebnych składników. Jeżeli miałaby Pani problem z ułożeniem jadłospisów, zachęcamy do wizyty u dietetyka, który przygotuje dla Pani odpowiednią terapię żywieniową i pomoże w jej realizacji.

Poradnia Dobry Dietetyk Toruń
tel. 887 433 444

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

portal.abczdrowie.pl
Patronaty