Grejpfrut na odporność
Z warzyw i owoców należy wybierać te, które mają niski indeks i ładunek glikemiczny. Owoce należy ograniczyć do 1 porcji dziennie. Tabele znajdzie Pani bez problemu w internecie. Najlepiej spożywać je na surowo lub al dente. W razie wątpliwości zachęcamy do wizyty u dietetyka.
Poradnia Dobry Dietetyk Toruń
tel. 887 433 444
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Układanie posiłków z produktami o wysokim IG – odpowiada Mgr Justyna Luty
- Przyswajanie cukru zawartego w sokach w kartonie – odpowiada Mgr inż. Emilia Kołodziejska
- Owoce i warzywa a dieta – odpowiada Mgr Iwona Kobylińska
- Podwyższony poziom cukru i cholesterolu – odpowiada Mgr Julita Tratnerska
- Jak często można jeść surowy czosnek? – odpowiada Mgr Adrian Kowalewski
- Kiedy powinno wprowadzać się do diety niemowlaka obiadki, deserki, kaszki? – odpowiada Mgr Adrian Kowalewski
- Cukrzyca a spożywanie owoców – odpowiada Mgr Barbara Paluch
- Jakie warzywa i owoce nie podnoszą cukru? – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Wprowadzenie dużej ilości ciemnych owoców i warzyw do diety – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Jedzenie i picie przy arytmii serca – odpowiada Mgr Adrian Kowalewski
artykuły
Skutki braku wystarczającej ilości warzyw i owoców w diecie
Brak zbilansowanej diety Warzywa i owoce to doskon
Bób - wartości odżywcze, właściwości zdrowotne, gotowanie
Bób, podobnie jak pozostałe warzywa strączkowe, po
Owoce w cukrzycy - jakie owoce jeść i w jakiej ilości?
Owoce w cukrzycy to kontrowersyjny temat, ponieważ