Z warzyw i owoców należy wybierać te, które mają niski indeks i ładunek glikemiczny. Owoce należy ograniczyć do 1 porcji dziennie. Tabele znajdzie Pani bez problemu w internecie. Najlepiej spożywać je na surowo lub al dente. W razie wątpliwości zachęcamy do wizyty u dietetyka.
Poradnia Dobry Dietetyk Toruń
tel. 887 433 444
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Jedzenie i picie przy arytmii serca – odpowiada Mgr Adrian Kowalewski
- Układanie posiłków z produktami o wysokim IG – odpowiada Mgr Justyna Luty
- Dieta przy hipoglikemii reaktywnej – odpowiada Mgr Adrian Kowalewski
- Cukrzyca a spożywanie owoców – odpowiada Mgr Barbara Paluch
- Podwyższony poziom cukru i cholesterolu – odpowiada Mgr Julita Tratnerska
- Jedzenie owoców a podwyższony poziom glukozy – odpowiada Mgr Weronika Ornacka-Draba
- Badanie krzywej cukrowej a zastosowanie diety – odpowiada Mgr Adrian Kowalewski
- Owoce i warzywa a dieta – odpowiada Mgr Iwona Kobylińska
- Kiedy powinno wprowadzać się do diety niemowlaka obiadki, deserki, kaszki? – odpowiada Mgr Adrian Kowalewski
- Jak często można jeść surowy czosnek? – odpowiada Mgr Adrian Kowalewski
artykuły
Ładunek glikemiczny - co to jest i jak go obliczyć?
Ładunek glikemiczny, obok indeksu glikemicznego, j
Utrzymasz cukier w ryzach. Zasada, która może cię ustrzec przed cukrzycą
Aby uniknąć gwałtownych skoków poziomu cukru we kr
Tak utrzymasz cukier w ryzach. Te 3 zasady warto zapamiętać
Chcesz uniknąć gwałtownych skoków cukru we krwi? W