Zapytaj lekarza

7 4 0 , 8 8 9

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Obustronne utkanie o charakterze gruczołowym

Czy powinnam się martwić? 29 lat Pyt.do lek.onkologa-usg piersi:Obustronne utkanie o charakterze gruczołowym.W gruczole sutkowym prawym zmian ogniskowych nie wykazano.W gruczole sutkowym lewym ok3cm od brodawki sutkowej stwierdza się ognisko hipoechogenne wielkości 9*5 mm, ostro ograniczony, bez unaczynienia w opcji dopplerowskiej. Zmiana ogniskowa w piersiLewej.Biopsja piersi: Krew,płaty normotypowych komórek przewodowych oraz rozproszone komórki mioepitelialne.Całość przemawia za fibroadenoma
KOBIETA, 29 LAT ponad rok temu

Profilaktyka raka gruczołu krokowego

To zmiana łagodna typu włókniakogruczolaka, która zazwyczaj wymaga obserwacji (co około 6 miesięcy kontrolne USG). Jeśli zmiana nie będzie się powiększać nie będzie wymagać interwencji chirurgicznej. Oczywiście interpretacją wyniku powinien zająć się lekarz kierujący na badanie USG.

Specjalista chirurgii ogólnej.
0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy