Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Proponuję udać się do lekarza rodzinnego, po wstępnym badaniu będzie można określić odpowiednie dalsze postępowanie.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Czy jest możliwe, że nie śpię już drugą noc z rzędu przez ból gardła i suchy kaszel? – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Ból gardła, katar, kaszel, wysypka – odpowiada dr n. med Monika Łukaszewicz
- Przeszywający ból w klatce piersiowej, suchy kaszel, ból gardła, potliwość i osłabienie – odpowiada Lek. Paweł Baljon
- Osłabienie, ból gardła, gorączka, ból głowy i wysypka a prawdopodobieństwo wirusa Ebola – odpowiada Dr n. med. Maria Magdalena Wysocka-Bąkowska
- Uczucie guli w gardle i suchy kaszel – odpowiada Lek. Mateusz Siwek
- Osłabienie, katar, delikatny kaszel i ból gardła – odpowiada Dr n. med. Krzysztof Jach
- Ból gardła i intensywna wydzielina z nosa spływająca po gardle – odpowiada Piotr Pilarski
- Gulka w obrębie gardła – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Bolesność gardła a suchy kaszel i katar – odpowiada Lek. Katarzyna Szymczak
- Drapanie w gardle i suchy kaszel – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
artykuły
"Wściekłe drapanie w gardle, jakby człowiek najadł się pieprzu". Pacjenci skarżą się na nietypowe objawy Omikronu
Już nie duszności, męczący kaszel czy utrata węchu
Latem wirus atakuje inaczej. Są przerażeni objawami COVID-19
Choć wiele osób myśli, że latem koronawirus jest w
Nowy mutant już sieje spustoszenie. "To jest bardzo charakterystyczny objaw"
Nowy subwariant Omikronu BF.7 jest odpowiedzialny