Dieta w ciąży
Skład łososia można uznać za zgodny z normami, dla żadnego z wymienionych składników nie potwierdzono w badaniach klinicznych szkodliwego działania na zdrowie w ilości jaką można spożyć wraz z rybą. Jednak jeżeli poszukuje Pani produktu najwyższej jakości to fakt, że producent dodaje glutaminian monosodowy będący wzmacniaczem smaku sugeruje, że produkt sam w sobie nie jest wystarczająco smaczny. Jeżeli będzie Pani miała możliwość wyboru sugerowałabym zakup ryby wędzonej z dodatkiem wyłącznie soli, a przyprawy wedle uznania dodała samodzielnie w domu.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Czy kostki rosołowe ekologiczne sa zdrowe? – odpowiada Dr Krystyna Pogoń
- Czy można jeść wędzonego łososia w ciąży? – odpowiada Dr n. zdr. Maja Czerwińska-Rogowska
- Czy polecane są ryby morskie oraz marynowane? – odpowiada Ewa Kozłowska
- Produkty z dużą ilością sodu – odpowiada Mgr inż. Marta Ścibisz
- Na co zwracać uwagę podczas zakupu wędzonego łososia? – odpowiada Dr Krystyna Pogoń
- Czy wędzony łosoś zaszkodził ciąży? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Łączenie sera koziego z wędzonym łososiem – odpowiada Piotr Pilarski
- Dopuszczalna ilość soli na dobę – odpowiada Lek. Marta Gryszkiewicz
- Wartości odżywcze łososia – odpowiada Mgr Ewa Trusewicz
- Czy przy celiakii można stosować kwas glutaminowy? – odpowiada Mgr Joanna Wardenga
artykuły
9 produktów, które niszczą twoje serce
Kostki bulionowe Kostki bulionowe to produkt bardz
Żywność, która zwiększa ryzyko raka. W jakich produktach jest najwięcej substancji kancerogennych?
Tradycyjna polska kuchnia obfita w mięso, tłuszcze
10 produktów idealnych dla cukrzyków
Owoce jagodowe Dieta przy cukrzycy to nie taka pro