Skład łososia można uznać za zgodny z normami, dla żadnego z wymienionych składników nie potwierdzono w badaniach klinicznych szkodliwego działania na zdrowie w ilości jaką można spożyć wraz z rybą. Jednak jeżeli poszukuje Pani produktu najwyższej jakości to fakt, że producent dodaje glutaminian monosodowy będący wzmacniaczem smaku sugeruje, że produkt sam w sobie nie jest wystarczająco smaczny. Jeżeli będzie Pani miała możliwość wyboru sugerowałabym zakup ryby wędzonej z dodatkiem wyłącznie soli, a przyprawy wedle uznania dodała samodzielnie w domu.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Na co zwracać uwagę podczas zakupu wędzonego łososia? – odpowiada Dr Krystyna Pogoń
- Czy wędzony łosoś zaszkodził ciąży? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Czy można w ciąży jeść wędzone ryby? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Czy w ciąży można jeść wędzonego łososia? – odpowiada Aleksander Ropielewski
- Czy podany skład maści mógł zaszkodzić tatuażowi? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Czy kostki rosołowe ekologiczne sa zdrowe? – odpowiada Dr Krystyna Pogoń
- Czy podczas ciąży można jeść wędzone ryby i korzystać z basenu? – odpowiada Mgr Agnieszka Pierwoła
- Dlaczego warto jeść potrawy z parowaru? – odpowiada Mgr Mateusz Durbas
- Czy zupa rybna jest zdrowa? – odpowiada Dr n. med. Aneta Kościołek
- Jak przeliczać kaloryczność posiłków? – odpowiada mgr Anna Sajdakowska (Kacperska)
artykuły
9 produktów, które niszczą twoje serce
Kostki bulionowe Kostki bulionowe to produkt bardz
10 produktów idealnych dla cukrzyków
Owoce jagodowe Dieta przy cukrzycy to nie taka pro
Ostatecznie wyjaśniono, dlaczego frytki z McDonald's są takie uzależniające
Jeśli pomimo tego, że starasz się odżywiać zdrowo,