Skład łososia można uznać za zgodny z normami, dla żadnego z wymienionych składników nie potwierdzono w badaniach klinicznych szkodliwego działania na zdrowie w ilości jaką można spożyć wraz z rybą. Jednak jeżeli poszukuje Pani produktu najwyższej jakości to fakt, że producent dodaje glutaminian monosodowy będący wzmacniaczem smaku sugeruje, że produkt sam w sobie nie jest wystarczająco smaczny. Jeżeli będzie Pani miała możliwość wyboru sugerowałabym zakup ryby wędzonej z dodatkiem wyłącznie soli, a przyprawy wedle uznania dodała samodzielnie w domu.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Czy podany skład maści mógł zaszkodzić tatuażowi? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Czy kostki rosołowe ekologiczne sa zdrowe? – odpowiada Dr Krystyna Pogoń
- Czy podczas ciąży można jeść wędzone ryby i korzystać z basenu? – odpowiada Mgr Agnieszka Pierwoła
- Czy zupa rybna jest zdrowa? – odpowiada Dr n. med. Aneta Kościołek
- Dlaczego warto jeść potrawy z parowaru? – odpowiada Mgr Mateusz Durbas
- Dieta dla osoby chorej na kłębuszkowe zapalenie nerek – odpowiada Dr Anna Brinken
- Żywienie przy wysokim cholesterolu, osteoporozie i zwyrodnieniu stawów – odpowiada Mgr inż. Katarzyna Łacina
- Dieta dla 13-letniej córki z kamicą nerkową – odpowiada Mgr Paulina Szczechowicz
- Dieta a wysoki poziom białka w moczu – odpowiada Sylwia Ogrodowczyk
- Czym się różni drób od wieprzowiny? – odpowiada Mgr Justyna Siwiela
artykuły
Ta przyprawy są w wielu polskich domach. Ekspertka radzi: pozbądź się ich
Jakie przyprawy mogą nie tylko poprawić walory sma
Najlepszy żurek na Wielkanoc. Dietetyczka nie ma wątpliwości
Wielkanoc bez żurku to jak Boże Narodzenie bez bar
Kabanosy - pożywna przekąska czy pułapka dla wątroby? Jest haczyk
Mają intensywny smak, długą trwałość i opinię soli