Czy kostki rosołowe ekologiczne sa zdrowe???
Skład: naturalna sól morska, ekstrakt drożdżowy, olej roślinny*, suszone warzywa* w zmiennej proporcji (bazylia*, 1,6%, cebula*, seler*, marchew*, pietruszka*, majeranek*, mąka ryżowa*, skrobia kukurydziana*, miso* (soja*, ryż*, woda, sól, koji), przyprawy*
*składniki ekologiczne - kontrolowane przez system EC
Może Pani zupełnie bezpiecznie przygotowywać zupy i potrawy na takich kostkach rosołowych, gdyż zawierają tylko naturalne składniki. Alternatywnie można samodzielnie przygotować suszone warzywa (lub kupić mieszankę suszonych warzyw) i do potarwy dodać taki właśnie susz warzywny, masło lub oliwę oraz liście świeżego lubczyku (do tego także sól i pieprz wedle uznania). Taki pomysł jest bardziej opłacalny ekonomicznie, gdyż w kostkach rosołowych i gotowych "warzywkach" kupujemy głównie sól (dominujący składnik jest zawsze wymieniany na pierwszym miejscu na etykiecie).
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Zupa z kurczakiem na kolację – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Czy mąka kukurydziana jest zdrowa i można ją stosować na diecie? – odpowiada Mgr Adrian Kowalewski
- Co powinna jeść osoba po przejściu żółtaczki typu A? – odpowiada Mgr Agnieszka Pierwoła
- Skład gotowego, wędzonego łososia – odpowiada Dr Krystyna Pogoń
- Wybór rodzaju pieczywa – odpowiada Lek. Paweł Baljon
- Czy można walczyć z biegunką wywołaną zbyt dużą ilością błonnika w diecie? – odpowiada Dr Krystyna Pogoń
- Czy woda niskonasycona Co2 jest dobra na nadciśnienie? – odpowiada Mgr Maria Kreid
- Przepisy dietetyczne - pomocy! – odpowiada mgr Anna Sajdakowska (Kacperska)
- Czy ten preparat można bez obaw stosować w ciąży? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Wprowadzanie warzyw do jadłospisu półrocznego dziecka – odpowiada Dietetyk kliniczny Eliza Gosławska