Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Witam,
w takim razie to niewątpliwie alergia.
Musi Pani być pod opieką alergologa.
Wskazana obserwacja pod kątem chorób autoimmunologicznych
Witam, ważne jest znalezienie czynnika wywołującego alergie w Pani przypadku. zalecam udanie sie do lekarza alergologa i dogłębna analizę problemu w celu wyeliminowania czynnika alergicznego. Pozdrawiam
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Swędzenie skóry i czerwone plamy – odpowiada Lek. Jacek Ławnicki
- Czerwone plamy na skórze i obrzęk naczynioruchowy na nogach – odpowiada Aleksander Ropielewski
- Swędząca skóra pod oczami – odpowiada Dr n. med. Maciej Pastuszczak
- Jak poradzić sobie ze swędzeniem całego ciała? – odpowiada Lek. Izabela Lenartowicz
- Dlaczego po gorącej kąpieli pojawiają mi się czerwone plamy na skórze? – odpowiada Lek. Joanna Gładczak
- Czerwone, swędzące plamy na skórze – odpowiada Lek. Izabela Ławnicka
- Co mogą oznaczać czerwone i swędzące plamy na skórze? – odpowiada Lek. Izabela Ławnicka
- Białe plamy na skórze - co to może być? proszę o pomoc... – odpowiada Lek. Joanna Gładczak
- Nawracająca wysypka w różnych miejscach ciała – odpowiada Renata GrzechociĹska
- Jak radzić sobie z tym silnym świądem skóry? – odpowiada Redakcja abcZdrowie