Wpływ białej czekolady na trądzik

Czy biała czekolada ma taki sam wpływ na tradzik jak ciemna?
KOBIETA, 21 LAT ponad rok temu

Jeżeli ma Pani problemy ze stanem skóry pojawiające się po spożyciu czekolady jest to zapewne związane z kompozycją tłuszczu w niej zawartego - a ten jest taki sam w klasycznej i białej czekoladzie.

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Czy czekolada pogarsza trądzik?

Czy jedzenie czekolady może powodować zmiany trądzikowe?

ponad rok temu

Jeżeli już mamy trądzik, to każde podwyższenie poziomu cukru we krwi jest swojego rodzaju nadużyciem słodyczowym i powoduje pogorszenie trądziku.Nie znaczy to, że zjedzenie kilku kostek czekolady przekreśla nam szanse wyleczenia trądziku. Dieta osoby chorej na trądzik, jak każdej osoby, powinna być odpowiednio zbalansowana. Tymczasem mamy dwa pokolenia kobiet: te, które nie jedzą prawie nic albo te, które nie jedzą przez cały dzień nic a wieczorem zajadają się słodyczami. Taka dieta ma negatywny wpływ na cerę, ale to nie znaczy, że nie można zjeść kostki czekolady. Należy ograniczyć słodycze i jeść dużo mięsa.

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Uciskający ból głowy po zjedzeniu białej czekolady

Witam, od bardzo dawna, w zasadzie od dziecka zauwazylam, ze po zjedzeniu bialej czekolady, nawet w malych ilosciach, mam uciskajacy bol glowy, ktoremu towarzysza mdlosci. Czy to moze miec jakis zwiazek?
KOBIETA, 23 LAT ponad rok temu

Czekolada zawiera dużo flawonoidów wykazujących korzystne dla zdrowia przeciwdziałanie utlenianiu się pierwiastków i związków (tzw. działanie antyoksydacyjne). Jednak dla osób cierpiących na migreny spożycie właśnie czekolady gorzkiej stwarza największe ryzyko wywołania tej dolegliwości. Czekolady mleczna i biała, w umiarkowanych ilościach, są najczęściej dobrze tolerowane. Oprócz rodzaju istotna jest również ilość spożywanej czekolady – u każdego inna porcja może wywoływać ból głowy.
Niemniej jednak w prewencji migreny należy zwrócić uwagę na ilość spożywanej czekolady i raczej unikać jedzenia większych porcji.

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty