Witam.
Należy ograniczyć tłuste, smażone potrawy. Zwiększyć ilość kwasów omega - 3 obecnych np.w rybach, można ewentualnie zastosować olej lniany (np.budwigowy), 1 łyżkę dziennie, który również jest źródłem omega-3, nie jest on niestety smaczny więc proponuję go mieszać np z sokiem pomidorowym. Spożywać chude mięso. I oczywiście zwiększyć ilość warzyw w diecie. Zapraszam również do lektury artykułów umieszczonych na naszym portalu, dotyczących zdrowego żywienia http://portal.abczdrowie.pl/zywienie.
Pozdrawiam
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Odchudzanie a spożywanie mieszanki warzyw na patelnię – odpowiada Mgr Jagoda Podkowska
- Jak zmienić nawyki żywieniowe na zdrowe? – odpowiada Mgr Joanna Szmitka-Ĺuszczyk
- Jak się robi omlet żeby był zdrowy i dietetyczny? – odpowiada Mgr inż. Agnieszka Wojciechowska
- Nieleczona niedoczynność tarczycy a odchudzanie – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Dieta dla osoby z chorobą Hashimoto – odpowiada Mgr Justyna Marszałkowska-Jakubik
- Co mam zmienić w swoim postępowaniu, aby pozbyć się niechcianego tłuszczu? – odpowiada Mgr Katarzyna Mazowska
- Jaka dieta na przytycie przy niedowadze? – odpowiada Dietetyk kliniczny Eliza Gosławska
- Odchudzanie 10-latka – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
artykuły
Pierwsza pomoc w przypadku spożycia trujących grzybów
Już dwie osoby zatruły się muchomorem sromotnikowy
Interpretacja badania EKG serca
EKG, czyli elektrokardiografia, jest jednym z pods
Czy ryby w puszce są bezpieczne dla zdrowia? Dietetyk komentuje
Ryby w puszce to szybka i łatwa opcja, po którą si