Czy antykoagulant wpływa na przyjmowanie leku Clexane?

Witam, jestem po utracie ciaży w 20 tygodniu ( m. in. skrzepy w łożysku). Miałam robione badania w kierunku zespołu antyfosfolipidowego i tylko antykoagulant tocznia wyszedł ponad normę (potwierdzone po 12 tyg.) obecnie jestem w 10 tygodniu ciąży i od 5 biorę clexane. Reumatolog zaleciła powtórkę antykoagulantu, tym razem mieści się w wartościach referencyjnych - czy może mieć na to wpływ przyjmowanie clexane? Z góry dziekuję za odpowiedź.
KOBIETA ponad rok temu

Pierwsza wizyta ginekologiczna przed antykoncepcją

Lek. Paweł Baljon
77 poziom zaufania

Witam serdecznie. Lek Clexane stosuje się w celu zmniejszenia ryzyka zakrzepowego po poronieniu a także wynikające z obecności we krwi antykoagulantu toczniowego. Jak najbardziej należy go przyjmować.

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty