Zapytaj lekarza

7 4 2 , 0 1 5

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Czy jest duże prawdopodobieństwo, że mam HIV?

Witam Mam pytanie dotyczace zakazenia hiv, 7 tygodni temu niestety uprawialem sex z pania do towarzystwa. Po odbyciu zdalem sobie sprawe jakim jestwm kretynrm i ze moglem sie czym zarazic. Oczywiscie sex byl w zabezpieczeniu ale sex oralny nie. Bylem zrobic badania na hiv po dwoch dniach ale ta pani z okienka powiedziala mi ze zrobi te badania ale to za wczesnie i ze nic nie wykaze i tak tez bylo. Mijaja 7 tygodni i nie mam zadnych wysypek powiekszonych wezlow chlonnych goraczek itd. Tylko na napletku pojawily sie male krosteczki ktore swedzialy ale kupilem masc clotrimazolum i po smarowaniu ustalo z internetu wiem ze to byla grzybica napletka, patrzylem pod katem kily i innych chorob i takich objawow nie mam u siebie i mam pytanie tak czy siak w czerwcu po okresiu 12 tygodni od zdarzenia zrobie znow badanie na hiv ale pytanie moje jest takie ze jak nie mam zadnych objawow hiv to jest duze prawdopodobienstwo ze moge miec?
MĘŻCZYZNA, 23 LAT ponad rok temu

Czy świąd da się zredukować?

Atopowe zapalenie skóry byłoby mniej uciążliwe dla pacjenta, gdyby udało się zredukować świąd. Czy można to zrobić? Na to pytanie odpowiada prof. Jacek Szepietowski.

Witam, objawy zakażenia HIV tj zwiewna wysypka, inne moga być , ale nie muszą. Czasami sa tak subtelne, że trudno je zauważyć. W opisanej sytuacji ryzyko zakażenia jest małe. Wynik w 7 tyg ujemny więc jest wysokie prawdopodobieństwo ze wynik będzie/ jest ujemny. Są inne choroby , które przenoszą sie łatwo , tj. chlamydioza, kiła ...prosze o tych chorobach nie zapominać. pozdrawiam, KG www.prepmed.pl

Specjalista chorób zakaźnych, hepatolog i seksuolog.
0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy