Zapytaj lekarza

7 2 5 , 6 9 1

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Wenerologia: Pytania do specjalistów

Czy w takim razie to może być Chlamydioza?

Dzień dobry, od 2 miesięcy boli/piecze mnie pęcherz moczowy oraz co chwilę mam potrzebę skorzystania...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Dr n. med. Krzysztof Gierlotka

Czy mogło dojść do zakażenia hiv?

Witam Masturbowalem się nawzajem z kolegą i miałem na palcu mała ranę od szkła która zrobiłem sobie dzień wcześniej. Rana ma z 2/3 mm, nie doszło u nas...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Dr n. med. Krzysztof Gierlotka

Czy mam dalej stosować taką maść?

Witam, Od 2-3 miesięcy zmagałem się (a może i dalej zmagam) z grzybicą penisa. Na początku...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Dr n. med. Krzysztof Gierlotka

Jak interpretować ten wynik w kierunku kiły?

Kiła (Treponema pallidum), testy potwierdzenia (FTA,TPHA,VDRL,FTA...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Dr n. med. Krzysztof Gierlotka

Co oznaczają takie wartości w wyniku badania HIV?

Jestem w ciąży i zrobiłam badanie hiv ab ag wyniki to 0,347 i 0, 228 przy normie 1. Wynik ujemny Pytanie skąd te wartości. Bardzo mnie niepokoją

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Dr n. med. Krzysztof Gierlotka

Jakie metody antykoncepcji są dla mnie w tym wypadku najbezpieczniejsze?

Dzień dobry, Wiele wskazuje na to, że w przyszłości mogę być chora na tocznia (problemy z układem autoimmunologicznym,...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Redakcja abcZdrowie

Co myśleć o tych badaniach?

Witam. Po 6 tygodniach od ryzykownego zachowania seksualnego (kiedyś też mi się to zdarzyło) z osobą nieznajomą (waginalny zabezpieczony, oralny w obie...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Dr n. med. Krzysztof Gierlotka

Co mogą sugerować czerwone plamy na penisie?

Co to za czerwone plamy na penisie? Pojawiły się pare dni temu, czasem lekko swędzą a czasem kompletnie nie odczuwam żadnego dyskomfortu itp. Zdarzyło...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Dr n. med. Krzysztof Gierlotka

Czy takie objawy mogą świadczyć o chorobie retrowirusowej?

W 15 dniu od ryzykownego zachowania wykonałem test na HIV, był negatywny, jednak w 23 dniu dostałem objawów mogących wskazywać na chorobę retrowirusową...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Dr n. med. Krzysztof Gierlotka

Czy można przyjmować te globulki przy infekcji intymnej?

Czy można przyjmować Globulki betadine przy infekcji intymnej, karmiąc jednocześnie 8 Msc dziecko?

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Redakcja abcZdrowie

Co mogą znaczyć takie guzki na penisie?

Witam ! Mam 19 lat i dość intymny problem. Otóż jakieś 4 miesiące temu najprawdopodobniej od zbyt intensywnej masturbacji pojawiły się na moim penisie...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Dr n. med. Krzysztof Gierlotka

Kiedy powinienem wykonać kolejny test (i jaki?) aby sprawdzić skuteczność leczenia?

Witam, wykonałem badanie w kierunku kiły, wynik następujący: Weryfikacja USR - DODATNI (miano 1/64)...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Dr n. med. Krzysztof Gierlotka

Jak długo utrzymują się objawy związane z wirusem hsv2?

Witam,jak długo utrzymują się objawy związane z wirusem hsv2? Świąd i pieczenie juz minęły, a pęcherze utrzymują sie dalej. Wirus zdiagnozowany 10.09.2020,...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Dr n. med. Krzysztof Gierlotka

Jakie powinny być wyniki vrdl po leczeniu kiły?

Witam. Jakie powinny być wyniki vrdl po leczeniu kiły i ile badań zrobić

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Dr n. med. Krzysztof Gierlotka

Co myśleć o takich wynikach na kiłę?

Dzień dobry, przy jakim mianie vdrl można uznać osobę chorą na kiłę...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Dr n. med. Krzysztof Gierlotka

Czy w takiej sytuacji istnieje możliwość zarażenia chorobami wenerycznymi albo HIV?

Czy podczas masażu erotycznego, który polegał tylko i wyłącznie na kontakcie z dłońmi masującej...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Dr n. med. Krzysztof Gierlotka

Czy w taki sposób można przenosić choroby zakaźne?

Dzień dobry. W pracy miałem polucje. Ubrudzilem narzutę, która czyściłem płynem dezynfekującym. Myłem też miejsce intymne nad zlewem. Czy istnieje ryzyko,...

ODPOWIADA 2 EKSPERTÓW:
Dr n. med. Krzysztof Gierlotka
Dr n. med. Krzysztof Gierlotka

Czy to faktycznie włókniaki?

Witam, Dwa miesiace temu zglosilam sie do ginekologa z problemem grudek na wardze sromowej, lekarz stwierdzila ze to wlokniaki i usunela laserem. Po...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Dr n. med. Krzysztof Gierlotka

Czy to są objawy zakażenia HIV?

Odbyłem stosunek seksualny z prostytutką. Po 3 tygodniach pojawił się ból gardła i temperatura 37,2. Sex oralny był bez prezerwatywy. Sex w prezerwatywie. Czy...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Dr n. med. Krzysztof Gierlotka

Kiedy należy wykonać badanie HIV, żeby wynik był wiarygodny?

Po jakim czasie od niebezpiecznego zdarzenia wykonać test hiv? Kiedy najwcześniej mogę to wykonać by wynik był 100% pewny?

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Dr n. med. Krzysztof Gierlotka
Patronaty
Ważne tematy