Niestety czekolada jest częstym alergenem, poza tym zawiera wiele cukru i jest produktem przetworzonym, więc nie jest polecany. Dodatkowo zakwasi organizm, a to też nie pomoże. A domowe słodycze? Np. banan wymieszany z ugotowaną kaszą jaglaną z dodatkiem siemienia lnianego, daktyli i rozpuszczonego oleju kokosowego? Wszystko zblendować i do lodówki, aby olej kokosowy stwardniał i wszystko połączył.
Pozdrawiam
Kamila Ziemann
www.efektcentrum.pl
www.fb.com/Efekt.Centrum
Czekolada ze względu na swój skład nie jest polecana, zawiera dużo cukru i niewartościowego tłuszczu. Doskonała alternatywą może być domowa nutella zrobiona z awokado, kakao, orzechów laskowych, masła, miodu.
Pozdrawiam serdecznie,
http://dietetyka-medyczna.pl/
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Czy osoba rok po zapaleniu trzustki może jeść śliwki? – odpowiada Kamila Ziemann
- Czy przy kolce nerkowej można jeść szpinak? – odpowiada Kamila Ziemann
- Jak wyleczyć problemy z wypróżnieniem podczas karmienia piersią? – odpowiada Kamila Ziemann
- Co jeść w przewlekłej niewydolności nerek w stadium 4? – odpowiada Kamila Ziemann
- Częste przeziębienia u rocznego dziecka a odpowiednie preparaty – odpowiada Mgr inż. Ewa Ceborska-Scheiterbauer
- Czy przy cukrzycy ciążowej można jeść produkty bezglutenowe? – odpowiada Mgr Joanna Penza
- Czy podczas karmienia piersią można jeść Nutellę? – odpowiada Mgr inż. Paulina Roziewska
- Co zrobić, aby poprawić stan swojej wątroby? – odpowiada Kamila Ziemann
- Co można jeść przy cukrzycy ciążowej? – odpowiada Mgr inż. Paulina Roziewska
- Czy biała czekolada jest zdrowa? – odpowiada mgr Agnieszka Płóciniak