Pomoc medycyny paliatywnej
Niestety czekolada jest częstym alergenem, poza tym zawiera wiele cukru i jest produktem przetworzonym, więc nie jest polecany. Dodatkowo zakwasi organizm, a to też nie pomoże. A domowe słodycze? Np. banan wymieszany z ugotowaną kaszą jaglaną z dodatkiem siemienia lnianego, daktyli i rozpuszczonego oleju kokosowego? Wszystko zblendować i do lodówki, aby olej kokosowy stwardniał i wszystko połączył.
Pozdrawiam
Kamila Ziemann
www.efektcentrum.pl
www.fb.com/Efekt.Centrum
Czekolada ze względu na swój skład nie jest polecana, zawiera dużo cukru i niewartościowego tłuszczu. Doskonała alternatywą może być domowa nutella zrobiona z awokado, kakao, orzechów laskowych, masła, miodu.
Pozdrawiam serdecznie,
http://dietetyka-medyczna.pl/
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Czy osoba rok po zapaleniu trzustki może jeść śliwki? – odpowiada Kamila Ziemann
- Jakie produkty jeść na śniadanie? – odpowiada Mgr inż. Paulina Roziewska
- Czy biała czekolada jest zdrowa? – odpowiada mgr Agnieszka Płóciniak
- Co stosować na wydzielinę przy skrzywionej przegrodzie nosowej? – odpowiada Kamila Ziemann
- Co jeść w przewlekłej niewydolności nerek w stadium 4? – odpowiada Kamila Ziemann
- Jak wyleczyć problemy z wypróżnieniem podczas karmienia piersią? – odpowiada Kamila Ziemann
- Czy przy kolce nerkowej można jeść szpinak? – odpowiada Kamila Ziemann
- Jakie węglowodany zawiera gorzka czekolada? – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Czy indeks glikemiczny czekolady jest wysoki? – odpowiada Dr Anna Brinken
- Gorzka czekolada i orzechy a utrzymanie wagi ciała – odpowiada Mgr Alicja Golonka