Bardzo zdrowe. Pestka z awokado to bogactwo silnych antyoksydantów oraz błonnika. Opóźnia procesy starzenia skóry, mózgu, serca oraz wszystkich komórek i tkanek jakie posiadamy. Przyspiesza odchdzanie, reguluje pracę jelit i obniża poziom cholesterolu. Problem z pestką jest taki, że najpierw trzeba ją dobrze wysuszyć na słońcu lub na kaloryferze, rozbic młotkiem w woreczku, a potem zmiksować blenderem o dużej mocy i bardzo dobrych nożach. Stosujemy jako dodatek do potraw, smak nie porywa :)
Witam Panią,
pestka z awokado jak najbardziej jest zdrowa i stanowi źródło cennych składników odżywczych.
W razie dodatkowych pytań zapraszam na konsultację lub zachęcam do kontaktu
tel. 506225670 lub joanna.wasiluk@o2.pl
Pozdrawiam
Mgr Joanna Wasiluk
Dietetyk
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Zdrowe i wysokokaloryczne produkty żywnościowe – odpowiada Ewa Kozłowska
- Masło roślinne a awokado – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Pestki dyni w diecie po zapaleniu trzustki – odpowiada Dr n. med. Aneta Kościołek
- Czy spożywanie nutridrinków jest zdrowe? – odpowiada Mgr Agata Przytuła
- Olej arganowy dla cery wrażliwej – odpowiada Mgr Jolanta Gajda
- Chcę przytyć - jakie produkty są wysokokaloryczne, a przy tym zdrowe? – odpowiada mgr Anna Sajdakowska (Kacperska)
- Czy pestki słonecznika wspomagają trawienie? – odpowiada dietetyk, zielarz, fitoterapeuta Monika Bigoś
- Jak zdrowo przytyć? – odpowiada Mgr inż. Ola Kilen-Zasieczna
- Co jeść, żeby zdrowo przytyć? – odpowiada Mgr inż. Ola Kilen-Zasieczna
- Szybkie i zdrowe przytycie – odpowiada Ewa Kozłowska