Witam serdecznie,

jak najbardziej mięso czerwone w tym mięso wędzone jest niewskazane przy miażdżycy. Oczywiście nie musimy CAŁKOWICIE z niego rezygnować ale proszę aby tata mocno je ograniczał. Należałoby wprowadzić dietę lekką z naciskiem na ograniczenie tłustych potraw.

W razie dodatkowych pytań lub zainteresowania konsultacją zachęcam do kontaktu:
tel. 506225670 lub joanna.wasiluk@o2.pl
Pozdrawiam
Mgr Joanna Wasiluk
Dietetyk

0

Dzień dobry,

Pani tata powinien skupić się na chudym mięsie - drób oraz ryby. Sama forma przyrządzenia - czy wędzenie czy np. duszenie czy gotowanie nie ma większego znaczenia.

Pozdrawiam
Joanna Wardenga

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty