Mięso ekologiczne
Witam,
ilość spożywanego mięsa czerwonego jest kwestią indywidualną i zalezy od stanu zdrowia np. problemy z cholesterolem, waga ciała z także płeć. Ogólnie rzecz biorąc nie zaleca się częściej niż 2 razy w tygodniu i tu w grę wchodzi całośc misa czerwonego wraz z wędlinami. Należy zachować "zdrowy umiar".
W razie dodatkowych pytań lub zainteresowania prawidłowo dobraną dietą zapraszam na konsultację lub zachęcam do kontaktu
tel. 506225670 lub joanna.wasiluk@o2.pl
Pozdrawiam
Mgr Joanna Wasiluk
Dietetyk
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Czy wędzone mięso przy miażdżycy jest szkodliwe? – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Czy mięso ekologiczne można jeść codziennie? – odpowiada Dr Krystyna Pogoń
- Jak często w tygodniu powinno się jeść mięso? – odpowiada Ewa Kozłowska
- Czy przy miażdżycy można jeść czerwone mięso? – odpowiada Dr Karolina Janion
- Czy przy insulinooporności mogę jeść naleśniki z mąki owsianej? – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Jakie przyprawy mogą powodować bóle brzucha, wzdęcia i dyskomfort? – odpowiada Mgr Martyna GorczyĹska
- Spożywanie naleśników ze szpinakiem w diecie lekkostrawnej – odpowiada Mgr inĹź. Aleksandra ĹťyĹowska
- Co jeść na kolację, aby utrzymać wagę? – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Czy przy diecie optymalnej można jeść codziennie 100 gram wątróbki? – odpowiada Lek. Małgorzata Horbaczewska
- Dieta przy PCOS dla 32-latki – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
artykuły
Czerwone mięso może powodować raka jelita grubego (WIDEO)
Mięso jest źródłem białka, które jest niezbędne
Zrezygnowanie z jednej porcji czerwonego mięsa może zapobiec bolesnym dolegliwościom
Regularne jedzenia czerwonego mięsa może zwiększyć
Odwrót od mięsa. Już nie lubimy karkówki i schabowego? (WIDEO)
Jedzenie mięsa ma zarówno zwolenników, jak i prz