Przy insulinooporności lepiej oduczyć się smaku słodkiego na stałe:), ale jak już coś musi Pani zjeść, to oczywiście może być osłodzone stewią lub ew. ksylitolem. Pozdrawiam
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Czy te produkty powodują wyrzut insuliny? – odpowiada Mgr Joanna Wardenga
- Czy jak wrócę do jedzenia słodyczy moja waga wróci? – odpowiada Mgr Agnieszka Biernat
- Sposób na opanowanie apetytu na słodycze – odpowiada Mgr Magdalena Drażba
- Stosowanie ksylitolu przy padaczce – odpowiada Dr n. med. Anna Błażucka
- Potrzeba jedzenia słodyczy a osłabienie – odpowiada dr n. med Monika Łukaszewicz
- Czy to jest insulinooporność czy hipoglikemia? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Czy przy raku prostaty można używać cukru? – odpowiada Mgr inż. Ewa Ceborska-Scheiterbauer
- Czy ksylitol to zdrowy zamiennik cukru? – odpowiada Mgr Joanna Wardenga
- Jakie słodycze nie szkodzą zębom? – odpowiada Lek. Paweł Baljon
- Dieta przy kandydozie – odpowiada Mgr Agnieszka Biernat
artykuły
Ksylitol - właściwości, zastosowanie i wpływ na zdrowie
Ksylitol, zwyczajowo nazywany cukrem brzozowym, to
Tak utrzymasz cukier w ryzach. Te 3 zasady warto zapamiętać
Chcesz uniknąć gwałtownych skoków cukru we krwi? W
Słodka trucizna? Nowe badania wskazują, że popularny słodzik może być rakotwórczy
Słodziki znów na cenzurowanym. Nowe badania opubli