Jak postępować po spożyciu nieświeżego chleba?

Dzień dobry, dziś zjadłam dosłownie pół bochenka chleba bez glutenu ważnego do 11 marca. (Rano 4 kromki i 3 na kolację)Zorientowałam się pod koniec,że w smaku jest dość kwaśny i sprawdzilam datę ważności. Minęło kilka godzin i oprócz mdłości i uczucia dziwnego przelewania i rozpierania w brzuchu nic nie czuję . Czy powinnam zgłosić się z tym do lekarza lub na izbę przyjęć ? Na jakie objawy zwracać uwagę ?Dodam,że od kilku lat choruje na przewlekle zapalenie żołądka i jestem po hospitalizacji i antybiotykoterapii(podwyższone CRP 45 i bóle brzucha nieznanego pochodzenia) , więc trochę osłabiona.
KOBIETA, 30 LAT 7 miesięcy temu
Redakcja abcZdrowie
98 poziom zaufania

Witam serdecznie,

jeśli nie odczuwa Pani niepokojących dolegliwości, takich jak silne bóle brzucha, wymioty bądź biegunki, to najprawdopodobniej nie ma potrzeby zgłaszania się na izbę przyjęć. Mdłości oraz dyskomfort w brzuchu po zjedzeniu nieświeżego produktu są normalne.

Wspomina jednak Pani o przewlekłym zapaleniu żołądka, co również może mieć znaczenie, dlatego bezpieczniej będzie skonsultować się w tej sprawie z lekarzem pierwszego kontaktu, który zaleci Pani dalsze postępowanie.

Podobne pytania można znaleźć poniżej:

https://pytania.abczdrowie.pl/pytania/splesnialy-chleb,

https://pytania.abczdrowie.pl/pytania/czym-grozi-zjedzenie-splesnialego-chleba,

https://pytania.abczdrowie.pl/pytania/czy-zjedzenie-splesnialego-chleba-moze-zaszkodzic-dziecku.

Przypominamy, że udzielane informacje stanowią jedynie informację poglądową. W celu uzyskania diagnozy oraz zaplanowania leczenia, prosimy o zasięgnięcie osobistej porady lekarskiej.

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty