Witam. Najlepiej urozmaicać i jeść każdego po trochę, oczywiście w umiarkowanych ilościach, gdyż sery te są bardzo tłuste. Jeden może mieć nieco więcej wapnia, a drugi może mieć więcej witamin z grupy B, jednak nie są to bardzo znaczące różnice. Proszę bardziej mieć na uwadze, aby ser nie zawierał żadnych sztucznie dodanych składników takich jak np.: konserwanty, barwniki, mleko w proszku, tłuszcz roślinny, skrobia, lecytyna sojowa. Ddobry ser powinien mieć w składzie tylko: mleko, podpuszczkę, sól i kultury bakterii. Pozdrawiam
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Spożywanie sera podczas karmienia piersią – odpowiada Mgr Sylwia Beyer-Wygońska
- Jakie owoce podczas karmienia piersią? – odpowiada Mgr inż. Ewa Ceborska-Scheiterbauer
- Masło, naleśniki z mąki pełnoziarnistej i ser żółty na diecie redukcyjnej – odpowiada Mgr Patrycja Kłósek
- Czy należy córce uzupełniać wapń jakimś preparatem? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Żywność pakowana a jej skład – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Jaki lek można zastosować na alergię przy karmieniu piersią? – odpowiada Lek. Rafał Gryszkiewicz
- Spożywanie herbat owocowych podczas karmienia piersią – odpowiada Mgr Katarzyna Wawrzyniak-Piekarska
- Jedzenie fastfoodów podczas karmienia piersią – odpowiada Małgorzata Panek
- Dieta bezmleczna podczas karmienia piersią a wskazania do suplementacji wapnia – odpowiada Mgr Katarzyna Wawrzyniak-Piekarska
- Zalety zdrowotne kefiru i maślanki – odpowiada Roma Wojtewicz
artykuły
Mleko roślinne - właściwości zdrowotne. Jakie wybrać?
Mleko roślinne, ściślej mówiąc napój roślinny, to
Produkty roślinne nie tylko dla wegan! Sprawdź, dlaczego warto wprowadzić je do codziennej diety
Produkty roślinne, takie jak napoje czy alternatyw
Produkty, które zaburzają działanie leków
Sok grejpfrutowy a leki Picie soku grejpfrutowego