Od czego zależy indeks glikemiczny potraw?
Indeks glikemiczny to poziom glukozy, jaki pozostaje we krwi poz spożyciu posiłku. Informacja o IG potraw jest bardzo istotna dla osób odchudzających się oraz cukrzyków.
Witam. Najlepiej urozmaicać i jeść każdego po trochę, oczywiście w umiarkowanych ilościach, gdyż sery te są bardzo tłuste. Jeden może mieć nieco więcej wapnia, a drugi może mieć więcej witamin z grupy B, jednak nie są to bardzo znaczące różnice. Proszę bardziej mieć na uwadze, aby ser nie zawierał żadnych sztucznie dodanych składników takich jak np.: konserwanty, barwniki, mleko w proszku, tłuszcz roślinny, skrobia, lecytyna sojowa. Ddobry ser powinien mieć w składzie tylko: mleko, podpuszczkę, sól i kultury bakterii. Pozdrawiam
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Spożywanie sera podczas karmienia piersią – odpowiada Mgr Sylwia Beyer-Wygońska
- Jakie owoce podczas karmienia piersią? – odpowiada Mgr inż. Ewa Ceborska-Scheiterbauer
- Spożywanie herbat owocowych podczas karmienia piersią – odpowiada Mgr Katarzyna Wawrzyniak-Piekarska
- Karmienie piersią a picie napojów izotonicznych – odpowiada Dr Krystyna Pogoń
- Jedzenie fastfoodów podczas karmienia piersią – odpowiada Małgorzata Panek
- Suplementacja podczas karmienia piersią – odpowiada mgr inż. Katarzyna Krupińska
- Podanie mleka krowiego dla rocznego syna – odpowiada Mgr Agnieszka Depińska
- Do którego miesiąca mleko matki jest wartościowe? – odpowiada Aleksander Ropielewski
- Jakie witaminy można brać podczas karmienia piersią w ciąży? – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Przyjmowanie tabletek Neurovit podczas karmienia piersią – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski