Witam. Najlepiej urozmaicać i jeść każdego po trochę, oczywiście w umiarkowanych ilościach, gdyż sery te są bardzo tłuste. Jeden może mieć nieco więcej wapnia, a drugi może mieć więcej witamin z grupy B, jednak nie są to bardzo znaczące różnice. Proszę bardziej mieć na uwadze, aby ser nie zawierał żadnych sztucznie dodanych składników takich jak np.: konserwanty, barwniki, mleko w proszku, tłuszcz roślinny, skrobia, lecytyna sojowa. Ddobry ser powinien mieć w składzie tylko: mleko, podpuszczkę, sól i kultury bakterii. Pozdrawiam
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Spożywanie sera podczas karmienia piersią – odpowiada Mgr Sylwia Beyer-Wygońska
- Jakie owoce podczas karmienia piersią? – odpowiada Mgr inż. Ewa Ceborska-Scheiterbauer
- Masło, naleśniki z mąki pełnoziarnistej i ser żółty na diecie redukcyjnej – odpowiada Mgr Patrycja Kłósek
- Czy należy córce uzupełniać wapń jakimś preparatem? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Żywność pakowana a jej skład – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Jaki lek można zastosować na alergię przy karmieniu piersią? – odpowiada Lek. Rafał Gryszkiewicz
- Rezygnacja z nabiału przy karmieniu piersią – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Spożywanie herbat owocowych podczas karmienia piersią – odpowiada Mgr Katarzyna Wawrzyniak-Piekarska
- Jedzenie fastfoodów podczas karmienia piersią – odpowiada Małgorzata Panek
- Wino z aronii i żółty ser przy wysokim cholesterolu – odpowiada Mgr Elżbieta Sternal
artykuły
Kardiolog wskazał najzdrowszy ser. Zbija ciśnienie, cholesterol i cukier we krwi
Nie wszystkie sery są tylko bombami cholesterolu -
Jak wybrać dobry ser żółty? Sprawdź to, zanim wrzucisz do koszyka
Ser żółty to jeden z najczęściej wybieranych produ
Ser topiony. Produkt, który tylko udaje ser
Ma kremową konsystencję, dobrze się rozsmarowuje i